Utvidet klagefrist i PFU

Norsk Presseforbund har utvidet klagefristen til PFU fra tre til seks måneder.

08.10.2010 14:36

01.10.10 : Norsk Presseforbunds styre vedtok i dag at klagefristen utvides fra tre til seks måneder regnet fra publiseringstidspunktet.
I tillegg oppmykes også forutsetningene for å kunne fravike fristen.

I PFUs vedtekter har det tidligere vært stilt svært strenge krav når det gjelder muligheten for å fravike klagefristen. Forutsetningen var at klageren ikke hadde hatt anledning til å gjøre seg kjent med saken og at saken var av prinsipiell karakter. Det skulle derfor en god del til for at PFU kunne behandle saker som var mottatt senere enn tre måneder etter publisering.

I dag vedtok NPs styre imidlertid en vedtektsendring som letter noe på kravene for å fravike fristen, i tillegg til at klagefristen altså utvides med tre måneder til seks måneder. Den nye formuleringen i § 4 i PFUs vedtekter er:

" For innsending av klage gjelder en foreldelsesfrist på seks måneder, regnet fra publiseringstidspunktet. Denne frist kan fravikes innenfor rimelig tid når klageren ikke har hatt anledning til å gjøre seg kjent med saken, den er av stor prinsipiell betydning, eller det foreligger andre tungtveiende grunner til at klagefristen bør fravikes. "