Det som skjer i Vegas…

Fra 10. til 13. juni er det IRE-konferanse i Las Vegas. Flere aktive medlemmer av SKUP-familien er tilstede på den amerikanske gravekonferansen. Vi andre får nøye oss med å følge den offisielle IRE-bloggen.

Jens Egil Heftøy, 11.06.2010 13:13

«What happens in Vegas, stays in Vegas» har vært spillbyens fremste reklameslagord i en årrekke.

Twitter, Facebook og andre nettjenester har for lengst gjort det slående slagordet grundig til skamme.

Denne uken er Syndens By i den amerikanske Nevada-ørkenen invadert av flere hundre skarpskodde journalister fra hele verden. På talelisten står en lang rekke internasjonale storheter innen undersøkende journalistikk.

Mye av årets IRE-program handler om mediekrisen og hvordan den kostbare og undersøkende journalistikken skal finansieres i fremtiden. Sosiale medier er også et hett tema på Paris Las Vegas Hotel de nærmeste dagene.

IRE- konferansen har dessverre ikke videooverføring fra foredragene, men arrangøren har et aktivt team av bloggere som følger med på diskusjonene og kursene.

Her finner du den offisielle bloggen for IRE 2010

Våre gode venner i USA har også tatt steget inn i sosiale medier og finnes både på Facebook og Twitter.

Under konferansen er #IRE den offisielle hashtaggen fra konferansen. Dessverre er den i disse dager også en hyppig brukt tag for å diskutere hvorfor Irland ikke kom seg til årets fotball-VM.

Flere SKUPere er på årets IRE-konferanse. De har lovet oss en stemningsrapport fra arrangementet som har inspirert journalister over hele verden til å skape nasjonale gravekonferanser, deriblant SKUP.