Flere kjente navn til IRE

Årets IRE-konferanse i Las Vegas samler noen av verdens sterkeste navn innen undersøkende journalistikk. Flere av foredragsholderne har du tidligere møtt på SKUP.

 

Jens Egil Heftøy, 25.05.2010 15:15

Det er bare halvannen uke igjen til IRE-konferansen starter opp i Las Vegas. IRE har vært inspirasjonskilden for de fleste gravekonferanser verden over, også SKUP-konferansen.

Listen over foredragsholdere vekker minner til SKUPs jubileumskonferanse. Både Walt Bogdanich fra New York Times og Wikileaks-sjef Julian Assange skal foredra for deltakerne på IRE. Assange har som kjent reist verden rundt og holdt foredrag etter SKUP-konferansen (selv om en viss video fra Irak nok må få noe mer av æren som hans tilstedeværelse i Tønsberg i mars).

Et annet interessant navn på listen er tidligere CIA-agenten Valerie Plame Wilson. Avsløringen av hennes identitet i 2003 førte til et voldsomt politisk rabalder i Washington og store problemer for Bush-regjeringen. Saken, som gikk under navnet «Plamegate» førte til at visepresident Dick Cheneys stabssjef ble dømt for å ha løyet under avhør og hindret etterforskningen.

Plame Wilson skal, sammen med blant andre Assange, delta i et seminar om anonyme kilder.

Sentralt på årets IRE-konferanse er alternativ finansiering av journalistikk og oppblomstringen av såkalt NGO-journalistikk. Representanter for både Propublica, Center for Public Integrity og andre NGO-organisasjoner vil dele sine erfaringer og råd gjennom en rekke seminarer.

Det er fortsatt mulig å melde seg på til IRE-konferansen. Flere trofaste SKUP-deltakere er påmeldt

Her kan du lese alt om påmelding og program for konferansen.