Skokaster fra Bagdad på GIJC-2010 i Geneve

Programmet til den sjette Global Investigative Journalism Conference i Geneve 22. til 25. april er nå sluppet. Høydepunktene står i kø.

Jan Gunnar Furuly, 23.03.2010 12:58

Her bøyer president George Bush seg for skoen som ble kastet mot ham på en pressekonferanse i Bagdad i desember 2008. Faksimile: Youtube.

Les hele programmet her:
http://www.gijc2010.ch/en/program

 


View International de Conférences Genève in a larger map

 

Blant de mange høydepunktene på et svært interessant program:

Møt skokasteren fra Bagdad, Montazer al Zaïdi (Al Bagdadhia, Irak).

Han ble berømt da han kastet skoen etter president Bush på en pressekonferanse og siden kastet i fengsel, men han er først og fremst en høyt respektert og kritisk journalist som har dekket det irakske folks lidelser i mange år.

Møt kenyanske og somaliske journalister som har dekket piratveldet i Somalia fra innsiden. Den somaliske journalisten Fatuma Noor gikk undercover i et bordell drevet av en somalisk krigsherre.

NRKs prisvinnende duo Synnøve Bakke og Kjersti Knudsson snakker om sitt arbeide med Trafigura-saken, det gjør også andre journalister som var med på det internasjonale samarbeidet om saken.

Korrupsjon og trafficking av unge fotballspillere fra Afrika til Europa.

Den amerikanske gravejournalisten og spaltisten Seymour Hersh er keynote speaker. Han ble verdenskjent så tidlig som 1969 da han avslørte massakren i My Lai i Vietnam.

En annen keynote speaker er Stephen Engelberg (Propublica, USA), som snakker om fremtidens organisering og finansiering av gravearbeid.

Det kommer også et annet stort navn som av sikkerhetsmessige årsaker ikke kan røpes, opplyser organisatorene i Geneve.

Den forrige globale konferansen ble holdt på Lillehammer i september 2008 av SKUP, og var en gedigen suksess med over 500 deltakere fra 88 land.

Meld deg på her:
http://www.gijc2010.ch/