Her er den nye lederen

Under Skups årsmøte fredag kveld ble Heidi Molstad Andresen fra Dagbladet valgt til ny Skup-leder.

Mari Torsdotter Hauge, 19.03.2010 19:28

SKUP-leder Heidi Molstad Andresen gleder seg over rekordinteresse for SKUP-prisen. FOTO: MARTIN LERBERG FOSSUM

Heidi ble Skup-styrets nye leder etter at Håkon Haugsbø (NRK) takket for seg etter tre år ved roret. Hun tror ikke det blir radikale forandringer med henne bak rattet.

- Skup har vokst seg stort og blitt mer og mer profesjonelt de siste årene. Vi har strukket oss litt lenger hvert år, og vi vil fortsatt strekke oss lenger. Suksessoppskriften har vi allerede funnet. Nøkkelen til suksessen er nettopp at vi hele tiden har bygd videre på den grunnmuren som ble lagt for tjue år siden. Det ønsker jeg selvsagt å fortsette med.
Vi frykta færre deltakere i år på grunn av mediekrisa, men likevel har overgått fjorårets deltakerantall.  Det viser at det ikke bare finnes mange journalister der ute som er opptatt av undersøkende journalistikk, men også at det er mange medieledere som ser viktigheten av kritisk journalistikk og er villige til å bruke penger på den. Dette er vi stolte over.
Heidi blir Skups nye leder etter lang og tro tjeneste i organisasjonen.
- Jeg meldte meg som brennende sjel en gang for mange år siden etter å ha sett en annonse i Journalisten. Jeg hadde vært på konferanse i Bodø og ble utrolig imponert. Den gangen jobbet jeg som journalist i avisa Hallingdølen og syntes det var helt fantastisk å få lære så mye av så flinke folk. Så ble jeg valgt inn i styret, og har fortsatt å brenne siden. Skup er ganske vanedannende, ler Molstad Andresen til Skup.no.   
- Hvorfor ville du stille?
- Det er en tillitserklæring å bli spurt, men også litt skummelt, må jeg innrømme. Men etter å ha tenkt meg om og sett forslaget til nytt styre, var jeg ikke i tvil. Vi kommer til å bli en fantastisk gjeng.  
Men å stå på scenen i og holde åpningstalen på neste års konferanse – dét vil hun ikke tenke på akkurat nå.