12 vil ha hjelp fra graveteamet

SKUP har mottatt 12 søknader om bistand fra SKUP og Tore Sandbergs graveteam. Nå starter jobben med å velge ett prosjekt.

Jens Egil Heftøy, 03.12.2010 15:08

Tore Sandberg får æresstipend oppkalt etter seg på SKUP-konferansen 2007. Stipendet er på 100 000 kroner, og finansieres med midler fra Fritt Ord og Schibsted. Foto: William E. Graham.

- Responsen på tilbudet om gratis gravehjelp har vært imponerende, og viser at SKUP har truffet en nerve. 12 søknader er et tydelig signal om at det både er pågangsmot og ønske om å gjennomføre større graveprosjekter i redaksjonene, sier SKUP-leder Heidi Molstad Andresen.

Søknadene er veldig varierte både i omfang og stoffområde. Flere viser til at prosjekter har blitt lagt bort fordi redaksjonen mangler kunnskap eller ressurser. Felles for de fleste er også at redaksjonen trenger hjelp til å organisere et større graveprosjekt.

SKUPs skreddersydde graveteam ble første gang gjennomført for ett år siden. Da ble de tre erfarne graverne Jens M. Johansson, André Verløy og Bjørn Olav Jahr sendt til Avisa Nordland for å bistå med en større dokumentar om pasienttransporten i Salten.

- I fjor kom det inn åtte søknader om gravehjelp. I år er det altså fire til. Det skyldes trolig både at søknadsperioden var lenger og at SKUP har slått sammen graveteamet med det tidligere Sandbergstipendet. Dermed er det også mer ressurser tilgjengelig for graveteamets arbeid. Vi gleder oss til å sende det nye teamet ut på jobb og til å kunne presentere resultatet på den neste SKUP-konferansen i april, sier SKUP-leder Heidi Molstad Andresen.

Et internt arbeidsutvalg i SKUP-styret og Tore Sandberg skal nå vurdere de innkomne søknadene. Innen jul får en av redaksjonene en hyggelig telefon med beskjed om at de har vunnet. Redaksjonen vil også få besøk av Tore Sandberg selv ved prosjektoppstart.