Utvidet frist for Daniel Pearl Award

OPPPDATERT: Etternølere som sitter på en mulig Daniel Pearl-kandidat får mer tid til å skrive sin rapport. ICIJ har forlenget fristen til 15. juli

Jens Egil Heftøy, 28.06.2011 13:13

Amerikanske Daniel Pearl arbeidet for Wall Street Journal da han ble kidnappet og drept i Pakistan i 2002. Den internasjonale journalistprisen er innstiftet av International Consortium for Investigative Journalists, ICIJ. Før den globale konferansen på Lillehammer i 2008 skiftet prisen navn fra ICIJ-prisent til Daniel Pearl Award.

Prisen gis til det beste grenseoverskridende journalistiske graveprosjektet. Minstekravet til de innsendte kandidatene er at de involverer arbeid i minst to land og at temaet har internasjonal betydning. Det er også et krav at artikkelen(e) har vært publisert mellom 1. januar 2010 og 1. juli 2011.

Ifølge den opprinnelige tidsplanen skulle alle kandidatene være postlagt senest 1. juli, for å kunne bli med i vurderingen. Men sent i går kveld fikk SKUP en epost fra sekretariatet i ICIJ, med beskjed om at innsendingsfristen forlenges til 15. juli. Det betyr at det fortsatt er godt med tid til å sende inn prosjektet ditt.

Fristen for å sende inn sitt bidrag er 1. juli. Det betyr at det haster med å skrive metoderapporten.

Du finner med om prisen og reglene for innsending på ICIJs nettsider.

Daniel Pearl Awards deles ut under den globale gravekonferansen i Kiev i oktober. Konferansen kan du lese mer om her.