SKUP jakter toppnavn på IRE i Boston
1200 journalister fra hele verden er til stede på IRE-konferansen i Boston denne helgen.
 
 
 
 
Jan Gunnar Furuly, 16.06.2012 21:03

Et av de mest underholdende panelene på IRE: Diskusjon om hva nå etter News Corp-skandalen. F.v. Brian Ross (ABC News), sjefredaktør Alan Rusbridger, The Guardian, moderator Leonard Downie Jr., Washington Post og mediakommentator David Carr fra New York Times. FOTO: JAN GUNNAR FURULY.



Boston er en by der det historiske Amerika møter det nye og moderne. FOTO: JAN GUNNAR FURULY.



For første gang på mange år flommer oppslagstavlene på IRE over av ledige jobber innen gravejournalistikk. Optimismen råder på IRE-12. FOTO: JAN GUNNAR FURULY.



DNs Christel Marie Stabæk i samtale med Per Hinrichs fra Die Welt og Yassin Musharbash fra Die Zeit under prisgalla-lunsjen i Boston i dag. FOTO: JAN GUNNAR FURULY.

Dette er det høyeste antall deltakere som har vært på den amerikanske konferansen for gravende redaktører og journalister på mange år, men et stykke fra rekorden på hele 1400 deltakere fra konferansen i New York i 2000.
 
 
De siste årene har deltakerantallet ligget jevnt rundt 800.
 
 
Det råder også langt større optimisme blant de amerikanske graverne enn på lenge, med stappfulle oppslagstavler med ledige jobber.
 
 
Hovedoppdraget for SKUPs to utsendte, styreleder Jan Gunnar Furuly (Aftenposten) og styremedlem Christel Marie Stabæk (Dagens Næringsliv), er å finne inspirerende, hete plakatnavn til neste års SKUP-konferanse i Tønsberg.
 
 
En rekke av toppnavnene fra IRE-konferansen er nå i samtaler med SKUP om å komme til Norge i mars neste år. Detaljene om hvilke journalister dette blir, kan vi ikke røpe før senere.
 
 
Du kan følge IRE-konferansen på organisasjonens egen konferanseblogg:
 
 
Det er også mange IRE-meldinger på Twitter under hash-taggen #ire12.
 
I ettermiddag, amerikansk tid, ble også årets IRE-priser delt ut. Her er vinnerne: http://ire.org/awards/ire-awards/winners/2011-ire-awards-winners/