Her er SKUP-juryen

SKUP-styret har formelt nedsatt juryen som skal finne vinneren av SKUP-prisen 2012. Juryleder Thor Woje og hans mannskap står foran en travel vinter.

Jens Egil Heftøy, 01.11.2012 12:44

Juryleder Thor Woje og resten av juryen kommer ikke til å mangle lestestoff i vinter.

Hvert år legger de sju medlemmene av SKUP-juryen ned et betydelig arbeid i dugnadens tjeneste. Med mellom 50 og 70 metoderapporter har juryen en formidabel oppgave fra midten av januar og frem til konferansen og prisutdelingen i mars.

Etter SKUPs vedtekter er det styret som velger jury. Arbeidet med å sette sammen juryen er både givende og krevende. Det er et privilegium for styret å møte så mye positivitet når vi spør kandidater om å innta et sete i juryen.

For året 2012 har Svein Brurås ved Høgskulen i Volda bedt om å få avløsning etter mange års jurytjeneste. Styret vil takke Brurås for hans utrettelige innsats og viktige juryarbeid.

Det nye jurymedlemmet er Guri Hjeltnes. Hjeltnes bør være kjent for de fleste, som tidligere juryleder og journalistikkprofessor ved Institutt for kommunikasjon ved Handelshøyskolen BI. Siden våren 2012 har hun vært direktør for Senter for Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret).

Guri sto øverst på listen over kandidater som styret ønsket til det ledige setet i SKUP-juryen. Hennes bakgrunn og erfaring er gull verdt i det utfordrende arbeidet med å finne den rette prisvinneren.

Juryens medlemmer betegner arbeidet som det mest inspirerende og slitsomme i bransjen. På noen uker skal jurymedlemmene lese seg gjennom titalls metoderapporter. Dersom juryen eller andre skulle trenge oppvarming, så er SKUPs komplette metoderapportarkiv nå tilgjengelig på nett.

For 2012 har SKUP-styret nedsatt følgende jury:
Juryleder: Thor Woje (Romerikes Blad)
Guri Hjeltnes (HL-senteret), nyvalgt
Arve Bartnes (Dagbladet)
Line Noer Borrevik (Stavanger Aftenblad)
Tor Strand (ABC Nyheter)
Anne Hovden (Bergens Tidende)
Egil Sundvor (NRK)