Husk Åpenhetstinget

Torsdag 26. september avholdes årets Åpenhetsting på Høyskolen i Oslo. Åpenhet i rettssystemet, barnehager og pengefølging er blant temaene.

Jens Egil Heftøy, 18.09.2013 14:43

Offentlighetsutvalgets årlige seminar skjer i år på Høyskolen i Oslo, torsdag 26. september.

Seminaret starter klokken 10.00 og avsluttes klokken 16.00. I tillegg til programmet utdeles den årlige «Flaviusprisen» til en person eller institusjon som har utmerket seg på åpenhetsfronten.

Påmeldingsfristen for Åpenhetstinget er 20. september. Send en epost til: kristine Foss i Norsk Presseforbund.

Programmet ligger på nettsidene til Åpenhetstinget.

Her er noe av det som skjer:

Når fornærmede åpner dørene
Fornærmede i Øygardsaken ønsket full åpenhet under rettssaken. I et filmet intervju forteller hun for første gang hvordan hun opplevde å ha media til stede. Hvorfor trenger mediene mest mulig innsyn i retten, og hvordan går man fram? Med bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal, sorenskriver i Oslo tingrett, Geir Engebretsen, redaktør i VG Helje Solberg og journalist i Aftenposten Inge D. Hanssen.

Jakten på fattigdomspenger
Over flere år fikk Larvik kommune millioner øremerket fattige barn og unge. Sammen med tre journaliststudenter bestemte journalist i Østlands-Posten Anne Skalleberg Gjerde seg for å følge pengene , og så hvor de egentlig hadde gått. Du møter dem alle på Åpenhetstinget.

Slik åpner du barnehagene
Hvordan står det til med barnehagene i Asker og Bærum? Budstikka Media tok spørsmålet på alvor og kartla samtlige barnehager i kommunene. Journalistene Hanne Wien og Andreas Bjørnstad viser deg hvordan.