«Global-SKUP» tilbake til Lillehammer

SKUP er vertskap for den niende globale konferansen for undersøkende journalistikk i 2015. Sju år etter braksuksessen i 2008 er verdens største samling av journalister klar for Lillehammer 2.0.

Jens Egil Heftøy, 20.11.2013 13:00

Radisson Blu Lillehammer er igjen samlingssted for hundrevis av verdens fremste gravejournalister. I oktober 2015 er SKUP vertskap for den niende Global investigative Journalism Confernence.GIJN-direktør David Kaplan åpnet årets globale konferanse i Rio de Janeiro. (Foto: Jan Gunnar Furuly)SKUP kan ikke love samme temperatur som i Rio, men vi lover et program som varmer. (Foto: Jan Gunnar Furuly)

Det var medlemsmøtet i Global Investigative Journalism Network som ga SKUP og Norge det ærefulle oppdraget med å arrangere den neste internasjonale konferansen. Årets konferanse ble avholdt i Rio de Janeiro, Brasil.

-Vi gleder oss til 2015, og legger opp til en konferanse som skal bli et utstillingsvindu for de beste gravejournalistiske arbeidsmetodene fra hele verden. Målet er å finansiere reisestipender for et stort antall journalister fra Afrika, Midt-Østen, Asia, Latin-Amerika og andre regioner med utviklingsøkonomi, slik at vi får en ekte global konferanse, sier styreleder Jan Gunnar Furuly i SKUP.

Han ledet den globale konferansen i 2008 og regner med at deltakerantallet om to år kan bli mellom 600 og 800.

-Dette blir en unik nettverksarena. Tidligere konferanser, inkludert den på Lillehammer, har opp gjennom årene skapt prisvinnende samarbeid mellom journalister på tvers av landegrensene, sier Furuly.

SKUP fikk arrangementet blant annet fordi stiftelsen har lang erfaring med store journalistkonferanser, og årlig arrangerer en av de mest komplette og gjennomarbeidede konferansene i verden. I tillegg har mange deltakere fra Lillehammer i 2008 svært gode minner om konferansen som ble avholdt der.

Siden forrige gang det globale journalistkorpset inntok OL-byen har Radisson Blu Lillehammer Hotel bygget en ny konferansesal og forholdene ligger nå enda bedre til rette for en vellykket konferanse.

Frem mot SKUPs årsmøte i 2014 vil styret og sekretariatet utarbeide en ny organisasjonsplan og et ferskt budsjett. Selve programarbeidet med konferansen vil pågå i tett samarbeid med de nær 100 medlemsorganisasjonene i GIJN og nettverkets sekretariat i Washington.

SKUP-styret og sekretariatet er stolte av at vi nok en gang er vist tillit fra det internasjonale fellesskapet og gleder oss til å ta fatt på den omfattende oppgaven det er å arrangere både norsk SKUP-konferanse og GIJC i 2015.