I USA for å lære datajournalistikk

I regi av SKUP og STUP har 10 lærevillige journalister ankommet Baltimore for å delta på datajournalistikkkonferansen NICAR. Tirsdag besøkte de USA Today.

Jens Egil Heftøy, 01.01.1970 01:00

SKUP og STUPs kursdeltakere besøkte i dag USA Todays datagraveteam. (Foto: John Bones)

De ti journalisten møttes i Oslo mandag formiddag. Her hjemme gikk dagen med til å friske opp kunnskapene i Excel, samt å få praktisk informasjon om dagene som venter på den andre siden av Atlanteren.

Kurs- og reiseleder er SKUP-styremedlem John Bones fra VG. John deltar i år på sin tiende NICAR-konferanse og har et bredt nettverk innen datastøttet journalistikk. Mange fra dette nettverket får de norske kursdeltakerne møte de neste dagene.

Første post på programmet i USA var et besøk hos datagraveteamet hos USA Today. Her traff de blant annet databaseredaktør Jodi Upton.

I dag starter årets NICAR-konferanse og dermed fire hektiske dager. SKUP.no følger konferansen og kommer med daglige oppdateringer fra våre kolleger i Vesterled.

Datastøttet journalistikk har også en stor plass på årets SKUP-konferanse i april.

Har du lyst til å bli med på konferanse i USA? SKUP planlegger et tilsvarende kursopplegg gjennom STUP-ordningen til den store gravejournalistikkonferansen IRE. USAs svar på SKUP-konferansen. Den finner sted i San Francisco i slutten av juni. Send gjerne en epost til sekretariatsleder

Jens Egil Heftøy,dersom du er interessert.