Fritt Ord lager støtteordninger for journalistikk

Fritt Ord setter av 30 millioner kroner de neste tre årene til kritisk og undersøkende journalistikk. Første søknadsfrist er 15. januar 2015.

03.11.2014 09:49

Pressemelding:

Fritt Ord utlyser inntil 10 millioner kroner årlig i 3 år til journalistikkprosjekter. Satsningen har tittelen Kvalitetsjournalistikk i en ny tid. 

Stiftelsen Fritt Ord har lenge hatt medier og journalistikk som et av kjerneområdene. I den krevende situasjonen mediene og dermed hele offentligheten nå er inne i, ønsker vi å gjøre enda mer for å legge til rette for og støtte kritisk og vesentlig kvalitetsjournalistikk på flere områder.

 – Derfor setter Fritt Ord av inntil ti millioner kroner årlig i tre år til solide prosjekter innenfor seks prioriterte områder, sier Fritt Ords direktør Knut Olav Åmås i en pressemelding.

 De seks områdene er: 

• Journalistikk om Norges forhold til EU
• Journalistikk om klimaspørsmål
• Kritisk journalistikk og tilrettelegging av debatt i norske lokalsamfunn
• Journalistikk for unge mediebrukere
• Undersøkende journalistikk på lite dekkede felter
• Prosjektstøtte til frie spaltister med publiseringsavtale 

Prosjektene skal ha allmennheten som målgruppe. Søkerne kan bruke en hvilken som helst publiseringsplattform, og kan gjerne være multimediale. Alle frie, redaktørstyrte publikasjoner og publisister med norske mediebrukere som målgruppe kan søke. Søkerne kan være redaksjoner eller enkeltpersoner, men all støtte skal brukes av navngitte enkeltpersoner. Vi er åpne for nye former for samarbeid mellom flere redaksjoner/journalistiske miljøer, og frilansere med publiseringsavtale er velkomne som søkere. 

Vi ber om en mest mulig konkret prosjektskisse på 3-5 sider, samt kortfattede vedlegg som inneholder fremdriftsplan, opplysninger om andre finansieringskilder, samlet prosjektbudsjett og oversikt over prosjektmedarbeidere med fem linjer CV for hver. Merk søknaden «Ny journalistikk» i tittelfeltet. Søkere bruker Fritt Ords skjema for søknadslevering, se fritt-ord.no og valget "Søknadssenter". 

Behandlingen av søknadene vil foregå fortløpende gjennom året, med syv separate frister. Første søknadsfrist er 15. januar 2015.  

Kontakt:
Knut Olav Åmås, direktør, telefon 908 68 139, eller e-post: knut.olav.amas@fritt-ord.no