Her er årets tre diplomvinnere

Aftenposten, NRK og Adresseavisen dro hjem Skup-diplomene. 


Foto: Helle Gannestd 

Dagbladet og Bergens Tidende delte årets SKUP-pris, med henholdsvis prosjektene «Null CTRL» og «Sviktet». I tillegg til den høythengende prisen ble det også delt ut tre diplomer.

Last ned høyoppløselige bilder (vedlagsfritt) og juryens begrunnelser for alle vinnerne nederst i saken.

Årets diplomer gikk til:

Aftenpostens prosjekt «Forsvarskuppene»

– Det var veldig overraskende. Det var veldig mange gode kandidater, og vi hadde ikke trodd vi skulle nå opp. Men nå er vi selvsagt utrolig glade, sier Aftenpostens Henning Carr Ekroll til Siste Skup.

– Vi visste vi hadde levert en habil sak, men vi hadde ikke trodd det skulle bli pris, sier Siri Gedde-Dahl.

Henning Carr Ekroll, Siri Gedde-Dahl og Trond Strøm mottok prisen.

NRK Nyheter for «Fastlandsforbindelsene - fraflytting tross dyre bruer»

– Jeg holdt på å få magesår da jeg holdt på, og følte meg veldig alene. Men nå innser jeg at det var verdt alt strevet, sier diplomvinner Linda Reinholdtsen.

Adresseavisen for «Helsereisene»
 

– Systematisk, daglig jobbing. Dette viser at hverdagsjournalistikken også kan vinne frem, og vi er naturligvis veldig glade for dette. Vi har fått høre at prosjektet alene har ført til nye abonnenter for Adresseavisen, og nå ser vi at mange måneder med utelukkende arbeid med ett prosjekt ikke nødvendigvis er nøkkelen, sier Mari K. By Rise, og legger til at diplomet ikke var forventet.

Lajla Ellingsen og Mari K. By Rise mottok prisen.

 Internasjonal Reporter-prisen (IR-prisen) gikk i år til Aftenpostens utenrikskorrespondent Kristin Solberg for sine arbeider fra Afghanistan.