Bli med på SKUPs offentlighetsskole!
SKUPs offentlighetsskole er tilbudet for deg som ønsker å bli bedre skodd i jobben med å få ut dokumenter og saker fra forvaltningen. Kurset arrangeres i samarbeid med Institutt for Journalistikk.
02.05.2005 16:24

Offentlighetsskolen vil gi deg ny viten uansett om du er en erfaren dokumentjeger eller ikke føler deg som en viderekommende. Her blir det faktakunnskaper og nyttige tips å hente fra oss.

Kurset kommer til å gi en bred innføring i offentlighetsloven, kommunelovens offentlighetsbestemmelser og innsynsrettighetene hos politi og rettsvesen. Vi kommer også til å gi en oversikt over innsynsrettigheter i andre lover. Bruk av elektronisk postjournal kommer vi også til å behandle.

En viktig del av arbeidet med innsyn er å klage på det vi mener er feilaktige avgjørelser. Derfor kommer vi til å gi en innføring i klageskriving. I den sammenheng kommer vi til å bruke den nye offentlighetsweben offentlighet.no.

Vi kommer til å bruke den kunnskap og erfaring de beste gravejournalistene har på dette området. Det gjelder også journalister fra lokalaviser. Her står vi overfor et enormt materiale basert på skriftlige og åpne kilder som langt fra alle utnytter. Dette kurset håper vi skal gi den nødvendige innsikt og inspirasjon til å ta fatt på jobben med fornyet styrke.

Kursfakta:

TID: 25. - 27. mai

STED: IJ

AVGIFT: kr 3 300,-

REISE OG OPPHOLD: Dekkes av deltakerne

KURSLEDER: Gunnar Bodahl-Johansen

Påmelding via e-post til Gro Nervik.