Slik søker du Sandberg-stipendet

Har du et graveprosjekt som du eller redaktøren ikke har råd til å sette i gang? Trenger du permisjon eller å reise for å komme til bunns i saken?

Da kan pengene fra Tore Sandbergs Gravestipend komme godt med.

Lars Nehru Sand, 02.11.2007 13:15

Tore Sandberg får æresstipend oppkalt etter seg på SKUP-konferansen 2007. Stipendet er på 100 000 kroner, og finansieres med midler fra Fritt Ord og Schibsted. Foto: William E. Graham.

Stipendet deles for første gang ut under SKUP-konferansen i Tønsberg 11.-13. april 2008.

Da er det ett år siden en rørt Tore Sandberg fikk den ærefulle beskjeden om at SKUP-styret ville hedre ham. Den tidligere NRK-journalisten har som privatetterforsker avdekket flere grove justismord, blant annet på Fritz Moen.

- Dette er helt uvirkelig. Jeg har ikke praktisert som journalist på mange år. Men jeg føler meg som journalist i alt jeg gjør, sa Sandberg fra scenen.

Stipendet, på 100.000 kroner, finansieres så langt av Fritt Ord, Adresseavisen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og Schibsted.

Av statuttene for stipendet fremgår det at "stipendet skal finansiere undersøkende journalistikk, og etableres i erkjennelsen av at rammevilkårene for gravejournalistikk svekkes i stadig flere redaksjoner."

Videre heter det at "søknaden skal så detaljer det er mulig beskrive prosjektet, hvordan pengene er tenkt anvendt, hvordan resultatet skal publiseres og hvilke personer som skal delta i prosjektet."

Prosjektet ditt blir vurdert av en stipendkomité på fire personer, deriblant Tore Sandberg selv. De fire har alle full taushetsplikt. Søknaden må inneholde opplysninger om hva som er minimum/maksimum-utbytte av graveprosjektet, et tentativt budsjett for disponeringen av budsjettmidlene, i tillegg til informasjon om hvor resultatet skal publiseres.

Send søknad til
SKUP
v/leder Håkon Haugsbø
NRK Fakta
0340 OSLO

Mrk. konvolutten med SKUPs gravestipend.

Søknadsfrist: 15. mars.

Spørsmål kan rettes til SKUP-leder Håkon Haugsbø: hakon.haugsbo@nrk.no