Velkommen til Data-SKUP 2014

Her ser du programmet for dagskonferansen på NRK Marienlyst.

John Bones, 20.08.2014 13:50

Grafikk: Simen Grytøyr

Totalt vil det derfor bli 16 sesjoner, hver med 90 minutters varighet. Den vanlige SKUP-konferansen har sesjoner på 60 minutter, men på data-SKUP går vi opp til 90 for å gi mulighet til enda bedre fordypning.

Sporene er bygget opp slik:
* Elementært spor som starter med grunnleggende Excel og avsluttes med jakt på norske data i EU-systemet.

* Avansert spor som er tilpasset utviklere, designere og programmerere.
Sesjonene viser hvordan det kan jobbes med langsiktige dataprosjekter, så redaksjonelle ledere og datainteresserte journalister vil også ha utbytte av kursene. Her henter vi lærekreftene blant annet fra The New York Times og SVT.

* Sosiale medier og visualisering
Du lærer blant annet å kvalitetssjekke brukergenerert innhold og kartlegge folks bevegelser på sosiale medier. I dette sporet tilbyr vi også kurs for journalister i elementær visualisering


* Sikkerhet og skraping av nettsider
Du lærer å sikre dine egne data og kommunikasjonen med kilder. Her kan vi blant annet friste med den kjente svenske gravejournalisten Fredrik Laurin.
I dagens siste sesjon viser journalist og datahacker Thomas Orten hvordan du kan samle informasjon fra nett med enkle midler.

Hele programmet for konferansen finner du her

Konferansen holdes i lokalene til NRK kompetanse på Marienlyst i Oslo lørdag 18. oktober fra kl. 8.30 til 18.00.

Du kan melde deg på her.
(Vær obs på at deltagelse må klareres med arbeidsgiver såfremt arbeidsgiver skal betale. Pris for deltagelse er 1200 kroner.)
 
Savner du festen? Selvsagt skal vi feste.

Vi har reservert en egen etasje på «Lompa» på Grønland. Her er det separat, bindende påmelding og betaling. Vi sender ut egen informasjon om dette.