Stappfullt på Data-SKUP

En drøy måned før tidenes første Data-SKUP er deltakerlista stappfull. – Interessen har vært over all forventing, sier initiativtaker John Bones.

Jens Egil Heftøy, 12.09.2014 12:16

Foto: Anirudh Koul, cc-lisens

 

18. oktober arrangeres den første konferansen som rendyrker datastøttet journalistikk i Norge. Konferansen er et samarbeidsprosjekt mellom SKUP, IJ og NONA.

I planleggingsfasen så vi for oss at det kanskje var 40 til 50 som ville vise interesse for konferansen. Fredag morgen står over 80 navn på deltakerlista og nå er det dessverre ikke plass til flere.

- Alle de største mediene er representert, og vi har også deltakere fra fagtidsskrifter og mindre medier. Noen frilansere har også meldt seg på. Det ser ut som vi har truffet med å satse på kombinasjonen av elementær kunnskap og avanserte metoder, sier Bones.

Han er SKUP-styrets spesialist på datastøttet journalistikk og en av de norske journalistene med bredest kompetanse og nettverk på området.

Konferansen holdes i lokalene til NRK Kompetanse på Marienlyst i Oslo. Disse lokalene er skreddersydd for undervisning og som arrangører er vi sikre på at dette blir en lærerik og interessant dag. Ikke minst fordi foreleserne holder internasjonal toppklasse.

De som har fått plass på konferansen får tilsendt en bekreftelse på e-post. I løpet av neste uke sender vi ut et spørreskjema om hvilke seminarer den enkelte deltaker vil delta på. Dette er viktig for å kunne tilpasse programmet og romfordelingen etter deltakernes interesser.

Fikk du ikke plass på Data-SKUP i år? Fortvil ikke. Vi lover et solid kursprogram i datastøttet journalistikk på SKUP-konferansen i Tønsberg i mars 2015.