Nå graver’em for Kommunal Rapport

SKUP og Tore Sandbergs graveteam har lagt sommerferien bak seg og er klare for et nytt tokt. Denne gang er det Kommunal Rapport som får besøk.

Jens Egil Heftøy, 03.11.2011 11:18

«Så gøy!», «Den beste saken til nå», «Jeg er all in»

Dette var noen av reaksjonene graveteamet kom med da de fikk tildelt årets oppgave.

I august lyste SKUP ut bistand fra SKUP og Tore Sandbergs graveteam for tredje gang. Tidligere har teamet bistått Avisa Nordland og Østlandsposten med omfattende prosjekter i henholdsvis Salten og Larvik.

Her kan du lese mer om prosjektene som har fått bistand tidligere.

Denne gang kom det inn seks velkvalifiserte søknader om bistand fra SKUP og Tore Sandbergs ambulerende graveteam. Også i år er det behovet for systematisering og koordinering som dominerer søknadene. Mange sitter på gode ideer og hypoteser, men sliter med å få omsatt dem i praktisk arbeid.

Til slutt falt valget på Kommunal Rapport.

- Vi jobber med mange saker og prosjekter i kommunal og fylkeskommunal sektor. Nå ser vi fram til å jobbe sammen med Skups kompetente graveteam og snu steiner som ikke tidligere er snudd.  Som i all redaksjonell virksomhet, vil vi også i dette prosjektet være opptatt av å løfte fram konkrete enkeltsaker, som har generell overføringsverdi til alle landets kommuner, sier ansvarlig redaktør Britt Sofie Hestvik.

SKUP og Tore Sandbergs graveteam består i år av: Jens M. Johansson, Bjørn Olav Jahr og Ståle de Lange Kofoed. I tillegg vil det kobles på noen andre krefter underveis i prosessen.

- For Kommunal Rapport er det veldig inspirerende å få denne muligheten. Vi vil sørge for at det kommer hele redaksjonen til gode. Og vi har ambisjoner om å kunne publisere gode journalistiske resultater – på papir og digitalt, sier Hestvik.

Redaksjoner som ikke rakk å søke om gravebistand denne gang kan allerede nå begynne å forberede seg. Etter planen utlyser vi neste runde kort tid etter SKUP-konferansen i 2012.