SKUP slår sammen graveteamet og Tore Sandbergs gravestipend

SKUP gir bort et gratis graveteam som kan bistå en utvalgt redaksjon med å få hull på en fastlåst gravesak. SKUP og Tore Sandbergs graveteam har søknadsfrist 1. desember.

04.11.2010 14:09

Erfaringene fra det første SKUPs graveteam er så gode at SKUP-styret har besluttet å gjenta prosjektet. Nytt av året er at SKUP slår sammen graveteam med Tore Sandbergs gravestipend. Det gir den heldige redaksjonen ressurser grave enda litt dypere.

Tore Sandbergs gravestipend ble opprettet av SKUP-styret i 2008. SKUPs graveteam ble innført i forbindelse med SKUP-konferansens 20-årsjubileum våren 2010.

Sammenslåingen betyr altså at Tore Sandbergs Gravestipend legges ned i sin opprinnelige form. Bakgrunnen er at Tore Sandbergs Gravesstipend har hatt færre søkere enn ønsket, og at SKUP ser at man ved å slå sammen ressursene i graveteamet og  stipendmidlene vil kunne nå et enda større publikum

Avisa Nordland var den første vinneren av SKUPs graveteam. Gjennom 15 arbeidsdager i februar og mars jobbet teamet sammen med redaksjonen på det som resulterte i en stor dokumentarartikkel om pasienttransporten i Salten. Avisen oppsummerte selv besøket fra graveteamet slik: «Jeg vil sende en stor takk til Skup for at vi fikk denne muligheten. Vi har lært masse og avisa er forhåpentligvis blitt flinkere til å tenke på vårt samfunnsansvar og grave mer»

SKUPs første graveteam besto av André Verløy, Bjørn Olav Jahr og Jens M. Johansson. SKUP setter sammen teamet i samarbeid med den utvalgte redaksjonen, ut fra hvilken kompetanse som behøves for å komme til bunns i den aktuelle saken.

I tillegg til teammedlemmene deltar Tore Sandberg på et oppstartsseminar i redaksjonen.