Advokathjelp i Fredly-saken
SKUP får advokatbistand i striden om Dagens Næringslivs metoderapport i Fredly-saken.
Lars Nehru Sand, 04.06.2008 00:12

Finansmannen Arne Fredly har i lengre tid prøvd å få utlevert Dagens Næringslivs metoderapport ”Rapport fra innsiden”, som omhandler arbeidet med artikkelserien om Fredly.

Fredly og hans advokater mener metoderapporten kan bli sentral i det varslede injuriesøksmålet mot DN.

Dagens Næringsliv trakk prosjektet fra vurdering til SKUP-prisen, med henvisning til kildevernhensyn. SKUP-juryen ble bedt om å destruere de innsendte dokumentene.

I tråd med retningslinjene for SKUP-prisen, ble det også levert en elektronisk kopi, i tillegg til de fysiske eksemplarene. Denne kopien blir normalt publisert på SKUPs nettsider, og lagret ved Institutt for Journalistikk, i forskningsøyemed.

Arne Fredly har ikke slått seg til ro med at SKUP-juryen har destruert, returnert eller slettet de innsendte eksemplarene av DNs metoderapport. Hans advokater har varslet at både SKUP-leder Håkon Haugsbø og juryleder Fritz Breivik vil bli stevnet som vitner i en eventuell injuriesak mot næringslivsredaksjonen.

SKUP har derfor søkt sin nære samarbeidspartner Norsk Journalistlag om juridisk bistand. NJ’s advokat August Ringvold håndterer nå alle sider ved denne saken på vegne av stiftelsen.