Ja, de skal på samme scene
For første gang etter bokutgivelsen møtes Knut Haavik og Håvard Melnæs under fire øyne, mann mot mann. Det blir selvsagt ikke en helt vanlig kveld i Tønsberg.

Illustrasjon: Lars Nehru Sand

Her er navnene alle har ventet på. Disse seks stillter til tre spennende dueller ledet av Svein Tore Bergestuen i en gigantisk symbiose mellom journalistikk, talkshow, debatt, avslapning og alvor:

Late Night Show er fredag kveld 21:30 i Oseberg Kulturhus.

ANNE AASHEIM vs HANS-TORE BJERKAAS

Han fikk jobben, men det er hun som utfordrer på SKUP. Anne Aasheim har bred NRK-erfaring og var i manges øyne en het kandidat til å overta etter Bernander. I Tønsberg skal hun fortelle Bjerkaas hva han bør gjøre, hva hun selv ville brukt posisjonen til, og hvordan NRK skal holde stand i flerkanalsamfunnet. Når TV2 har tre fotballkanaler, har Arne Scheie kanskje utspilt sin rolle, og når folk ser Stoltenbergs pressekonferanser live på VG TV, må det kanskje mer til enn Geir Heljesens engasjement for å redde NRK?

Mens hun selv skal redde Dagbladets papiravis, må Bjerkaas ta tak i blant annet NRKs nettsider. På mandag.

Da begynner nemlig Hans-Tore Bjerkaas på jobb på Marienlyst. Om han fikk solgt bruktbåten sin i Tromsø vites ikke, men nå skal han stå til rors i Norges viktigste og mektigste mediebedrift. Han må svare for hvilke visjoner han har.

NIELS CHR. GEELMUYDEN vs ANDERS GIÆVER

"Eftersom jeg ikke har noen sosial omgangskrets, er det grunn til tro at du har ringt feil." sier Niels Chr. Geelmuyden på sin mobilsvar. Mens Anders Giæver er venn med kronprinsparet.

Geelmuyden mener at uavhengig og kritisk journalistikk er uforenelig med private vennskapsbånd til samfunnets makthavere. Anders Giæver mener det ikke er problematisk å være kongevenn når man ikke er hoffreporter.

Men hvis vi sier kongevenn-diskusjonen ble tatt ut før jul; Hvem har siden da diskutert vennskapskretsen til lokalavisredaktøren? Hun eller han kjenner vel en del man ikke kan unngå å skrive om? Uproblematisk?

KNUT HAAVIK vs HÅVARD MELNÆS

Knut Haavik er kongen av Se og Hør og den journalistiske farsfiguren for Håvard Melnæs. Like mye som Haavik har skapt Se og Hør til den lesersuksessen og pengemaskinen bladet er blitt, skapte han også Håvard Melnæs til den kontroversielle journalisten han er blitt. Eller "Quislingen" som man sier internt i Se og Hør.

I syv av ni Se og Hør-år for Melnæs var det nettopp Haavik som var redaktør. Som lot Melnes være libro. Som ville skape noe ekstra av Håvard Melnæs.

Noe ekstra er det utilsomt blitt, og det blir langt fra et møte de to imellom:

På SKUP møtes Haavik og Melnæs for første gang etter den omdiskuterte bokutgivelsen. I et pr-løp bare LO kan overgå, har Se og Hør bevisst unngått å møte Melnæs. Men på SKUP er det ingen vei utenom: De møtes ansikt til ansikt.

Det kan gjøre livet gladere - ihvertfall for tilhørerne.

BILLETTER TIL SHOWET

Du kan få med deg Late Night Show selv om du ikke er registrert som deltaker på SKUP-konferansen!

SKUP legger ut ca. 200 billetter for salg til showet i Oseberg kulturhus. Prisen er 100 kroner pr. billett.

Billettene kan reserveres ved å sende en e-post til skup2007@gmail.com eller ved å ringe mobiltelefonnummer 91164210. Du kan også kjøpe billettene i døren fredagskvelden.