IRs Journalistpris 2010

Internasjonal Reporter deler ut sin journalistpris under SKUP-konferansen 2011. Innsendingsfrist er 31. januar.
 

Jens Egil Heftøy, 16.12.2010 15:33

« Prisen gis for et journalistisk produkt som på en innsiktsfull, overraskende og engasjerende måte har kastet lys over et internasjonalt tema med vekt på Afrika, Asia eller Latin-Amerika, gjerne gjennom å oppsøke nye og ukjente steder, finne og bruke varierte kilder og reise uvante problemstillinger», heter det på Internasjonal Reporters nettsider.

Prisen ble for første gang utdelt under SKUP-konferansen i år og gikk da til Harald Eraker og Inger Sunde i NRK for programserien «Connecting People», som gransket produksjonen av mobiltelefoner i utviklingsland.

Det kom inn over 30 nominasjoner til prisen i år. Nå er det på tide å nominere kandidater til neste års prisutdeling.

« Produktet kan være enkeltstående reportasjer (også fotoreportasjer), reportasjeserier eller reportasjebøker og må ha vært publisert i et uavhengig norsk presseorgan eller utgitt på et norsk forlag i 2010.  Prisen kan også gis til en journalist som over tid har utmerket seg innen utenriksjournalistikk med særlig vekt på å belyse utviklingsperspektiver i den ikke-vestlige verden», heter det i statuttene.

Firsten for å nominere kandidater til IR-prisen 2010 er 31. januar 2011.  Her finner du mer informasjon om prisen og skjema for innsending.

Husk også fristen for SKUP-prisen 15. januar.