Graveskolen: Grip spaden!

Hvert år tjuvstarter 30 til 40 journalister SKUP-konferansen. Som deltakere på SKUP og IJs graveskole så stiller de skarpskodde når resten av journalisthordene inntar Tønsberg fredag 1. april.

André Verløy, 20.01.2011 15:04

Foto: Ola Haram

Graveskolen i forkant av SKUP-konferansen har i flere år vært et svært ettertraktet kurstilbud. Kurset, som er et samarbeid mellom SKUP og IJ, dypdykker i konkret journalistisk metode.

Suksessen fortsetter i år og. Forelesere med kofferten full av konkrete og nyttige tips står også i år i kø for å dele av sine erfaringer på SKUPs graveskole. Kurset, som inneholder alt du trenger for å bli en bedre gravejournalist, starter tirsdag 29. mars på konferansehotellet i Tønsberg. Frem til fredag blir det innføring i journalistisk metode, dataverktøy, økonomi og regnskap, postjournaler, offentlighet, intervjuteknikk og kildekritikk.

Alle kan gå på graveskolen. Fokuset er på metode, uansett om du jobber i en liten lokalavis, fagpressen eller riksdekkende media. Det finnes en rekke eksempler på at elever på graveskolen har levert metoderapporter allerede til SKUP påfølgende år. Flere har også kommet tilbake som foredragsholdere på graveskolen.

Så, drømmer du om å levere inn en metoderapport for en god sak, eller selv være den som mottar hyllesten fra podiet på SKUP-konferansen? Vi kan ikke love deg noen av delene. Men vi kan love deg at du får verktøyene som skal til for å bli en bedre undersøkende journalist ved å gå på SKUP og IJs graveskole 2011.

Meld deg på SKUP og IJs graveskole!

Les mer om SKUP konferansen.