Han avslørte McDonalds

Produsent Bosse Lindquist gikk McDonalds nærmere etter i sømmene. Resultatet ble en sterk dokumentar om juks både med ansattes lønninger og maten som serveres. Lindquist forteller om McDonalds-dokumentaren på SKUP.

Jens Egil Heftøy, 31.01.2011 09:46

Er virkelig maten du får servert på McDonalds fersk? Og hvordan er arbeidsforholdene i verdens mest kjente restaurantkjede?

Her melder du deg på årets SKUP-konferanse.

Den svenske produsenten Bosse Lindquist og hans team fra Sveriges Television laget i fjor dokumentaren «McFusk & Co». Der ble mange av skyggesidene ved McDonalds avslørt.

De ansatte ble presset til å stemple ut tidlig på dager med lite omsetning og gratisarbeid var slett ikke uvanlig.

Her kan du lese mer og se klipp fra dokumentaren «McFusk & Co».

Dokumentaren førte blant annet til at restaurantsjefen i Falköping ble tvunget til å slutte i McDonalds fordi han hadde benyttet svart arbeidskraft.

Dokumentaren viser at også kundene ble gjenstand for et omfattende lureri. Mat ble løpende merket om, slik at den fremsto som ferskere enn den i virkeligheten var. Hamburgere som maksimalt skal være ti minutter gamle kunne ha ligget i hyllene i to timer.

Til SKUP-konferansen kommer Bosse Lindquist for å fortelle hvordan han arbeidet med dokumentaren som førte til oppsigelser og originale reklamestunts i Sverige.

Lindquist er en av foredragsholderne i serien «Slik gjorde vi det», der journalister i store og små redaksjoner forteller om sine arbeidsmetoder. I tillegg til Lindquist vil du også få møte blant andre Adresseavisen, Tønsbergs Blad, Bladet Tromsø og VG.