Flere sterke kandidater til IR-prisen

Internasjonal Reporter har mottatt 14 kandidater til årets Internasjonal Reporter-pris. Prisen for beste utenriksreportasje deles ut på SKUP-prisens åpningsseminar.
 

Jens Egil Heftøy, 01.02.2011 15:49

FOTO: BJØRN GRIMSTAD

20 journalister står bak de 14 nominerte bidragene til årets IR-pris. Listen, som først offentliggjøres på SKUP-konferansen, har et større innslag av kvinner enn tidligere.

- I bunken finnes reportasjer fra Asia, Afrika, Latin-Amerika og Europa, og selv om det naturlig nok er flere bidrag som omhandler Afghanistan er vinklingene svært ulike. Det kom flere sterke reportasjebøker i fjor, hvorav flere er på listen vår. Avis- og magasinartikler samt tv-produksjoner utgjør resten av de nominerte arbeidene. Det er ingen radio-innslag med i år, dessverre, forteller styreleder i Internasjonal Reporter, Katrine Ziesler.

Fristen for å sende inn kandidater til prisen gikk ut 31. januar, men Ziesler oppfordrer allerede nå journalister til å starte innsendingen til neste års pris.

- Gå inn på IRs nettsider, reporter.no/journalistpris, fyll ut skjemaet du finner der og send inn til journalistpris@reporter.no. Vi oppfordrer alle til å klistre den mailadressen opp på kontorveggen og huske på den året gjennom. Meld på det beste dere lager eller kommer over, fortløpende - det er så lett å overse gullkorn fra et helt år tilbake når fristen begynner å nærme seg neste år, sier IR-lederen.

Prisen ble for første gang utdelt under SKUP-konferansen i år og gikk da til Harald Eraker og Inger Sunde i NRK for programserien «Connecting People», som gransket produksjonen av mobiltelefoner i utviklingsland.

Prisen på 15.000 kroner deles i år ut på SKUPs åpningsseminar fredag 1. april i Osebergsalen i Tønsberg.

Les mer om årets SKUP-konferanse og meld deg på her.

- At vi skal få lov til å være med å åpne SKUP-ballet med IR-prisutdeling på fredagen i år synes vi er stas. Ved fjorårets utdeling høstet vi ekte prisvinnertårer - det er selvsagt målet vårt i år også, sier Ziesler.