Den første digitale Pulitzer

Sheri Fink ble den første nettjournalist som vant den prestisjetunge Pulitzer-prisen. På SKUP forteller Fink og sjefen hennes hvordan de jobber i den uavhengige stiftelsen Propublica.

Jens Egil Heftøy, 07.02.2011 11:36

Sheri Fink er den første nettjournalist som har vunnet en Pulitzer. Sammen med Robin Fields forteller hun om arbeidet i en av USAs fremste uavhengige redaksjoner. Foto: Propublica

Fink har sin doktorgradsutdanning fra Standford Universitetet og har tidligere arbeidet som forsker og for flere humanitære organisasjoner. Nå er hun ansatt i New York-baserte Propublica.

I 2010 ble Fink den første til å vinne en Pulitzer-pris i undersøkende journalistikk for en nettartikkel.

Artikkelen «The Deadly Choices at Memorial» handlet om de grusomme valgene mellom liv og død på et sykehus i New Orleans etter orkanen Katrinas herjinger. Artikkelen ble også publisert i New York Times Magazine.

Fink kommer til SKUP sammen med Propublicas nett- og distribusjonssjef Amanda Michel. Michel har ansvaret for å spre den uavhengige redaksjonens journalistikk til flest mulig lesere. Propublica har de siste årene inngått avtaler med noen av de største mediehusene i USA.

Hvordan de har fått til det får du høre, dersom du deltar på årets SKUP-konferanse.