Datakurs: Paul is back!

BBCs nettorakel har vært en favoritt i dataundervisningen på SKUP. I år kommer Paul Myers tilbake med nye råd og tips. Paul er bare en av flere dyktige datalærere på årets konferanse.
 

Jens Egil Heftøy, 10.02.2011 11:26

Viste triksene: Paul Myers fra BBC viste triksene på Google. Samt hvordan man kan bli kjendis på nrk.no ved hjelp av FrontPage. Foto: William E. Graham.

Paul Myers er en sann SKUP-venn. I flere år har han vært fast foredragsholder på SKUPs datakurs. Han måtte dessverre melde avbud til fjorårets jubileumskonferanse, men i år er Paul tilbake.

Myers holder to datakurs i løpet av SKUP-helgen. ”Undercover” er et kurs i hvordan du skjuler din nettsurfing for domeneeieren. Hver gang du klikker inn på en nettside, så legger du igjen et spor til den som eier nettsiden. Paul lærer deg hvordan du fjerner sporene. Her blir det også kursing i bruk av sikre kanaler som VPN, Proxy og kryptering. Et must for alle som bekymrer seg for Datalagringsdirektivet.

Det andre kurset som Paul Myers skal holde på årets SKUP-konferanse handler om sosiale medier. Hvordan finner du frem og hva er den beste måten å ta kontakt med kilder gjennom sosiale medier?

Men det er ikke bare BBCs store sønn som skal undervise på årets konferanse. Datagruppen i SKUP har satt sammen et bredt og interessant kursprogram. Her blir det Excel-kurs, Digital Sporhund, personsøk, Access og RSS. I tillegg legger vi opp til et praktisk idékurs. Du får servert 50 konkrete forslag til prosjekter innen datastøttet journalistikk.

Listen over foredragsholdere omfatter blant andre Ståle de Lange Kofoed og André Verløy fra IJ, John Bones i VG og Propublicas car-spesialist Jennifer LaFleur.

SKUPs datakurs er alltid svært populære og på grunn av begrenset kapasitet er det mange som ikke har fått muligheten til å delta. I år utvider vi antallet kurs, slik at enda flere får plass.

Påmelding til kursene blir annonsert etter at påmeldingsfristen for konferansen har gått ut.

Her melder du deg på årets SKUP-konferanse.