Bli en bedre kommunegraver

Årets SKUP-konferanse har flere skreddersydde seminar for journalister i lokalmedia. Her får du triksene og rådene for en god og grundig valgdekning.

Jens Egil Heftøy, 15.02.2011 10:30


Lokalvalget og kommunaljournalistikk er en av SKUP-konferansens fem hovedtema. I løpet av konferansehelgen blir det avholdt tre ulike seminarer som tar for seg kommunaljornalistikk. I tillegg er flere av seminarene i «Slik gjorde vi det», «Kunnskapsløftet» og datakursene velegnet for «kommunegravere».

Bøllekurset

SKUP-styrets egen prisvinner, Siri Gedde-Dahl fra Aftenposten, og Varingens «terrier» for innsyn og offentlighet, Vegard Førland Venli, vil gi deg en times ekspresskursing i kommunegraving – «Bøllekurs for lokaljournalister».

I artikkelserien «Kampen om kommuneformuen» har Aftenposten og Siri avdekket maktmisbruk og rolleblanding i mange norske kommuner. I Varingen har Vegard avdekket Nittedals egen «Terra-skandale».  Sammen gir de deg tipsene om hvordan makten kan tittes i kortene.

Her melder du deg på årets SKUP-konferanse
.

Skjelt ut av leserne

Det koster å være nærgående og kritisk. Det har ikke minst lokalavisen i SKUPs vertsby fått merke. Tønsbergs Blads dekning av den tidligere ordførerens eiendomshandler har skapt storm i avisens eget debattforum. Redaktør Håkon Borud er regelrett utskjelt av leserne. I Telemarksavisa fikk journalist Dan Hagen oppleve det samme.

Sammen med nåværende IJ-leder Frode Rekve forteller Borud og Hagen om sine opplevelser og hvorfor det er så viktig å ikke gi seg, selv om det kan være fristende for husfreden å la være.

Er det sant?
BT-gjengen bak Faktasjekk.no fikk SKUP-diplom i fjor for sin nyskapende og granskende tjeneste. Spørsmålet de stilte under Stortingsvalgkampen var enkelt og greit: Er dette sant?

Til årets SKUP-konferanse kommer de tilbake og deler råd og tips som gjør deg i stand til å lage din egen versjon av faktasjekk.