- Dere er blant de verste

Talskvinnen for det israelske forsvaret, Avital Leibovich, mener norske medier er de mest partiske og israelfiendtlige i verden.  1. april langer Leibovich ut mot norske journalister på SKUP-konferansen.

Jens Egil Heftøy, 19.02.2011 18:06

Temperaturen blir høy allerede fra første stund på årets SKUP-konferanse.









Vi inviterer til en krass debatt om norske mediers dekning av Midtøstenkonflikten. Avital Leibovich leder det israelske forsvarets informasjonsavdeling og hun er nådeløs i sin karakteristikk av norske medier.

- Vi er forberedt på at det israelske forsvarets tilstedeværelse kan skape debatt, og det er også noe av det vi ønsker med dette seminaret. SKUP skal også provosere. Få konflikter har fått så mye dekning av norske medier som denne, og i den sammenhengen er det interessant å høre hvorfor Leibovitch mener norske journalister er blant de mest unyanserte i verdenssammenheng, sier SKUP-leder Heidi Molstad Andresen.

Oberstløytnanten er det israelske forsvarets øverste talsperson til internasjonale medier og mener norsk presse er verst i klassen når det gjelder mangel på balansert dekning av Israel og konflikten i Midtøsten. Hun er spesielt kritisk til NRKs dekning.

- Leibovitch er svært konkret i sin kritikk, både i forhold til navngitte medier og journalister. De vil selvsagt være tilstede for å svare på og imøtegå kritikken fra IDF, sier Molstad Andresen.

Seminaret, som starter klokken 16.15 i Osebergsalen 1. april avsluttes med utdelingen av Internasjonal Reportes pris for utenriksjournalistikk. Prisen ble for første gang utdelt på fjorårets jubileumskonferanse.

- SKUP-konferansen skal være bred, og i år har vi valgt å gi åpningsseminaret et viktig internasjonalt fokus. Da er det også naturlig at Internasjonal Reporter får dele ut sin journalistpris på dette seminaret, sier Heidi Molstad Andresen.