Send sjefen på kurs før SKUP

SKUP og IJs Arbeidslederskole tjusvstarter SKUP-helgen. Halvdagskurset gir arbeidslederne bedre verktøy for å holde journalistikken i gang i endringstider.

Jens Egil Heftøy, 21.02.2011 09:50

Årets gjennomgangstema for Arbeidslederskolen er ”Vi lever i en ekstrem brytningstid. Hvordan greier vi å bevare og styrke fokuset på det journalistiske kvalitetsinnholdet, i en tid der stadig mer handler om versjonering, multimedialitet, kvantitet og tempo?”

De spørsmålene skal besvares av blant andre Renie Thorleifsson i NRK Brennpunkt, Nyhetsredaktør Kjersti Husby og reportasjeleder Grete Holstad i Adresseavisen og Per Arne Kalbakk i NRK. I tillegg vil kurslederne Frode Rekve og Kjetil Stormark dele av sin erfaring og kunnskap, sammen med kursdeltakerne.

Arbeidslederskolen legges opp med stort rom for debatt og diskusjon blant deltakerne.

Her melder du deg på SKUP og IJs Arbeidslederskole.

Her er programmet:
0930    Velkommen ved kurslederne

0935    Presentasjonsrunde

0950    Praktiske opplysninger. Litt om dagens fokus. Øyeblikksbilde fra mediebransjen. Hva er poenget med det vi driver med? Kurslederne drar i gang til innledende debatt og erfaringsutveksling.

1015    Kort pause

1020    "Rapport fra gulvet. Mestrer dine ansatte endringstempoet? Hvis ikke, hva i all verden kan du gjøre da, som redaksjonell leder?" Mangeårig og prisbelønt NRK-journalist, Renie Thorleifsson (Brennpunkt) har tatt etterutdanning som coach. Hun byr på refleksjoner rundt hvordan organisasjonsutfordringene kan arte seg i norske mediebedrifter.

1115    Diskusjon

1130    Lunsj

1200    "Strategisk ledelse. Hvordan kan du påvirke og skape dagsordensettende nyhetsjournalistikk, når du må lede gjennom andre, med flere ledd mellom deg og de utøvende journalistene?" Programdirektør Per Arne Kalbakk i NRK byr på noen erfaringer og refleksjoner.

1245    Diskusjon/spørsmålsrunde

1255    Pause

1305    "Adresseavisen setter stadig dagsorden med gode gravesaker. Men det er ikke gitt at den samme organisasjonsløsningen kan vare evig. Hvilke operative grep tar Adressa for å beskytte de mer tidkrevende journalistiske prosjektene i en stadig mer krevende hverdag?" Nyhetsredaktør Kirsti Husby og repleder Grete Holstad.

1350    Diskusjon/spørsmålsrunde om utøvende nyhetsledelse i hverdagen: Hva slags reportasjeledergrep tar mediebedriftene som deltakerne selv kommer fra? Hva slags fokus velger nyhetsredaktør å ha, i kombinasjon med reportasjeleder?

1420    Pause

1430    "Når kommer den første nettbaserte gravesaken som vinner SKUP-prisen? Når skifter tyngdepunktet fra papir til nett. Hvor er det naturlig å "breake" store gravesaker? Hvordan dyrke fram eksklusivitet når du må dumpe hele gravesaken på nett for å få gjennomslag i andre medier?" Morten Øverbye er tidligere nyhetsredaktør og stedfortredende sjefredaktør i Dagbladet. Med støtte fra Fritt Ord, skal ha om kort tid starte et uavhengig nyhetsnettsted.

1515    Avsluttende debatt og avrunding.

1530    Slutt

1600    SKUP-konferansen begynner