Dette ser du live fra SKUP

Er du en av de uheldige som ikke får deltatt på årets SKUP-konferanse? Fortvil ikke. Alle seminarene i Osebergsalen direkteoveføres på våre nettsider. Her ser du hvilke seminarer du kan følge fra PC-en.

Jens Egil Heftøy, 30.03.2011 23:16

Årets SKUP-konferanse har rekordpåmelding. I alt 674 personer er ventet til konferansen i helgen. Men dersom du av ulike årsaker ikke får vært tilstede, kan du følge noen av seminarene på nett. Vi overfører alt som skjer i den største møtesalen, Oseberg, direkte på skup.no.


Fredag 1. april

16.00: Åpning
SKUP-leder Heidi Molstad Andresens åpningstale til den 21. SKUP-konferansen

16.15: Ordkrigen. Norsk presse og de israelske styrkene
IDF-talskvinne Avital Leibovich er rasende på norske mediers skjeve dekning av Midtøsten-konflikten. Med seg til Tønsberg har det israelske forsvarets øverste talskvinne med seg en rekke eksempler på det hun mener beviser skjevheten. NRK, TV 2 og representanter fra rikspressen svarer på kritikken. Seminaret holdes på engelsk. IR-prisen deles ut på slutten av seminaret.
Debattleder: Håkon Haugsbø, NRK

17.30: Overvåking: Ambassadesakene
De spanet på kontraspanerne – slik gjorde de det. Inspirert av gamle spionjegere, med parykker, barnevogn og skjult kamera, avdekket TV 2s Asbjørn Olsen og Jens Christian Nørve hvordan USAs ambassade har drevet overvåkning av nordmenn i flere år. Til SKUP har de to journalistene med seg skjulte opptak og bilder som aldri ble vist på tv.

19.00 Fortellende metode: Hvordan fortelle om krig
Janus Metz
skapte furore i Danmark med den prisbelønte filmen Armadillo, som fulgte danske soldater i Afghanistan på nært hold. Men fikk vi se sannheten? Metz har innrømmet å ha brukt fiksjonelle grep i filmen. Hører slike fortellergrep hjemme i en dokumentarfilm?
Møteleder: Vegard Larsen, NRK

21.30 Late Night Show med Anne Lindmo
SKUPs fredagstalkshow. Anne har invitert et knippe aktuelle gjester til sofaprat og tøff debatt.


Lørdag 2. april

09.00 Ytringsfrihetens grenser
Fra Salman Rushdie til Muhammed‑tegningene. Er vestlige medier ytringsfrihetens våpendragere eller kyniske kommersielle aktører?
Når er det riktig å trykke tekst og bilder som sårer andre? Hvor går grensen mellom redaksjonell vurdering og selvsensur? Hva formidler vi om andres tolkningsrammer og forståelse? Dette er noen av spørsmålene vi diskuterer på årets SKUP-konferanse. Forlagssjef William Nygaard, Jyllandspostens Flemming Rose, professor i religionsvitenskap Anne Roald og VGs nylig avgåtte sjefredaktør Bernt Olufsen møtes til debatt.
Møteleder: Ann-Magrit Austenå.

10.30 Fremtidens gravejournalistikk: Propublica
Sheri Fink
ble den første nettjournalist som vant en Pulitzer-pris. Artikkelen «The Deadly Choices at Memorial» handlet om de grusomme valgene mellom liv og død på et sykehus i New Orleans etter orkanen Katrinas herjinger. Artikkelen ble også publisert i New York Times Magazine. Robin Fields er Senior Editor i Propublica. Fink og Fields forteller hvordan det er å drive undersøkende journalistikk, uten et stort mediehus i ryggen. Seminaret holdes på engelsk.
Møteleder: Lars Nehru Sand, NRK.

12.30 Wikileaks: To sider av historien
David Leigh
droppet fjorårets sommerferie for å lese seg gjennom Wikileaks-dokumentene som hans Guardian-kollega Nick Davies hadde skaffet. På SKUP forteller de to journalistene hvordan de har skapt journalistikk av krigsloggene fra Afghanistan og Irak og den kvarte millionen med ambassadedokumenter. De forteller også om turbulensen og krangelen som oppsto med Wikileaks underveis. Talsmann Kristinn Hrafnsson forteller Wikileaks sin versjon av saken som aldri tar slutt. Seminaret holdes på engelsk
Møteleder: Kristoffer Rønneberg, Aftenposten.

14.00 Nordisk: Konge i to land
Fredrik Skavlan
har klart å samle to land foran tv-skjermen hver fredag. Få andre har mer erfaring med å krysse de nordiske landegrensene. På SKUP gir han sine råd til kolleger som vil følge etter.
Møteleder: Nina Stensrud Martin, NRK

15.30 Legenden Günter Wallraff
Han er kanskje verdens mest kjente undercover-journalist. I over 40 år har Günter Wallraff benyttet falsk identitet, utkledning og skokrem som sin fremste journalistiske metode. Resultatet er at navnet hans benyttes som verb blant journalister over hele verden. Seminaret oversettes fra tysk til norsk.
Møteleder: Ludvig Lorentzen, Stavanger Aftenblad

19.00 Festmiddag og utdeling av SKUP-prisen

Søndag 3. april

12.15 Slik vant jeg SKUP-prisen
Gårsdagens vinner forteller om arbeidet som ble kronet med SKUP-prisen