Nye opplysninger i Orderud-saken

12 år etter drapene på Orderud gård graver privatetterforsker Tore Sandberg fortsatt i bevismaterialet fra saken. Arbeidet har resultert i nye opplysninger. Lørdag forteller Tore Sandberg om funnene på SKUP.

Trond Idås 31.03.2011 14:58

FOTO: William Edward Graham

12 år etter drapene på Orderud gård graver privatetterforsker Tore Sandberg fortsatt i bevismaterialet fra saken. Arbeidet har resultert i nye opplysninger om det såkalte våpenbeviset og glassbeviset, og også hvem mannen som ringte 180 og varslet om drapene kan være. Denne uken leverte advokat Frode Sulland i samarbeid med Tore Sandberg, en begjæring til Nedre Romerike tingrett om å få utlevert videoopptak, fotografier og annet bevismateriale.

I april 2002 endte ankesaken i Eidsivating lagmannsrett med at Per og Veronica Orderud ble dømt til 21 års fengsel for drap eller medvirkning til drap av Pers foreldre og søster. Kristin Kirkemo Haukeland ble dømt til 16 års fengsel, mens Lars Grønnerød fikk 18 år.

Lørdag kl. 17 forteller han om metodene han har brukt og resultatene han har kommet fram til, i sitt nitide gravearbeidet på vegne av Per og Veronica Orderud.