– Bekymret for boka i halvannet år

  Aftenpostens korrespondent fikk Internasjonal Reporter-pris på Skup. 


Fersk prisvinner. FOTO: MARTHE AMANDA VANNEBO/SKUP

 Kristin Solberg, Aftenpostens korrespondent i Sør-Asia, vant årets Internasjonal Reporter-pris. Hun fikk prisen for reportasjeboka "Gjennom de renes land".

- Det er veldig mange gode utenriksjournalister i Norge, så dette var ikke forventet. Jeg er veldig beæret, sier Solberg til Skup.no etter prisutdelingen. 

I alt 20 journalister sto bak de 14 nominerte bidragene til årets IR-pris. Solberg ble premiert for boken "Gjennom de renes land", som dokumenterer hennes reise gjennom Pakistan og menneskene hun møtte langs veien. 

- Dette er en bok jeg har vært bekymret for i halvannet år. Jeg var nervøs for at den ikke skulle bli ferdig, og for at den ikke skulle bli bra. Dette er en bekreftelse på at jeg har gjort noe riktig, at det er en bok noen andre også synes er bra. Det er en stor ære. 

Solberg er allerede booket inn til Skup og IRs fellesseminar på konferansen, og skal sammen med Laila Bokhari (NUPI) snakke om temaet "Øst er ikke øst"  lørdag kl 15.30. 

I tillegg til Solberg, fikk to prosjekter hederlig omtale. "Asylsøkere i Hellas" fra TV 2-journalistene Øystein Bogen og Aage Aune, samt "Bistand i ruiner" fra Dagens Næringslivs Trond Sundnes.