- Feiginger

Dansk TV 2s «Operation X» har avslørt korrupsjon, menneskesmugling, narkotikahandel på nett og barneporno. Redaksjonen er aktiv bruker av skjult kamera. Redaktøren mener norske journalister må bli tøffere.

Jens Egil Heftøy, 16.02.2012 11:56

Foto: Aleksander Andersen

«Operation X» er en seersuksess på dansk TV 2 med rundt 800.000 seere. Dokumentarprogrammet har siden oppstarten brukt skjult kamera som en av sine viktigste arbeidsmetoder. Resultatet har vært en rekke oppsiktsvekkende avsløringer.

Her melder du deg på SKUP-konferansen 2012
(Eller send epost til: elisabeth.johansen@ij.no)

Redaksjonen og programmet har vunnet en rekke priser og blir svært sjelden felt av det danske PFU, til tross for sine kontroversielle arbeidsmetoder.

Redaktør Kasper Vilsmark har jobbet med skjult kamera i dokumentarer siden 1995. Han utviklet «Rapporten» for Danmarks Radio. Programmet var det første som aktivt brukte skjult kamera i dokumentarene.

Vilsmark har med en rekke gode eksempler til Tønsberg. Han er sterkt kritisk til norske journalisters feighet i bruk av kontroversielle metoder. Vilsmark mener vi svikter pressens samfunnsoppdrag når vi ikke våger å utfordre etikkreglene oftere enn det norske journalister gjør.

Kasper Vilsmark deltar i en debatt om kontroversielle metoder og etiske grenser klokken 14:00 lørdag i Ormen Lange 1. Klokken 15.30 holder Vilsmark et eget seminar om arbeidsmetodene i «Operation X»