Informanter i burka

Anders Sømme Hammer har bodd i Kabul siden 2007 og har rapportert for en rekke norske medier. I boka «Drømmekrigen» leverer han et kritisk og godt underbygget blikk både på norske myndigheters og norske journalisters formidling av det som skjer i Afghanistan.

På SKUP-konferansen forteller Sømme Hammer om sitt arbeid, og viser eksempler på fortellinger han har laget for aviser, radio og TV i tillegg til i bokform.

Sammen med NRKs Ole Reinert Omvik laget han i 2011 radiodokumentaren «Informanter i burka», om kvinner som i hemmelighet leverer informasjon til NATOs etterretningstjeneste. De to journalistene vil fortelle om noen av de utfordringene de stod overfor da de laget radiodokumentaren.

Anders Sømme Hammer har bodd og arbeidet som journalist i Afghanistan siden juni 2007. I denne perioden har han arbeidet for nyhetsavdelingen i NRK radio og TV, vært med på å lage radio- og TV-dokumentarer for NRK og TV 2 og skrevet artikler for blant annet Dagbladet, Dagsavisen, Dagens Næringsliv, regionsavisene, Samtiden, Morgenbladet og NTB. Han ble kåret til «Årets frilanser 2010» av Frilansjournalistene i Norsk Journalistlag og er blitt tildelt Fritt Ords Pris for 2011. Høsten 2010 kom Hammers bok «Drømmekrigen» ut på Aschehoug forlag.

Ole Reinert Omvik er journalist i NRK Brennpunkt. Han er utdannet historiker ved Universitetet i Bergen i 1998 og har arbeidet i NRK siden 1999. 

Her kan du lese mer og høre radiodokumentaren «Informanter i burka».

Anders Sømme Hammer og Ole Reinert Omvik er en del av seminarrekken «Slik gjorde vi det». Du møter dem i «Ormen Lange 3», lørdag klokken 17.00.