Live fra SKUP

Alle seminar i den store salen sendes direkte på nett. NRK P2 sender også deler av konferansen på radio.

Jens Egil Heftøy, 09.03.2012 12:35

Deltakerlisten til årets SKUP-konferanse teller over 600 navn. For de som ikke har fått plass eller ikke har anledning til å delta, er det likevel mulighet til å følge mye av det som skjer på konferansen.

Se live fra konferansen her (Klikk her!!!)

Seminarene som skjer i Osebergsalen kommer til å bli sendt direkte på skups nettsider. NRK P2s «Kurer» kommer til å sende direkte fra SKUP-konferansen lørdag formiddag.

I tillegg til det som sendes fra konferansen vil redaksjonen i «Siste SKUP» oppdatere nettsidene gjennom helgen med intervjuer og informasjon om mye av det som skjer på konferansen.

Sendeplan «SKUP-TV»

Fredag 23. mars

Klokken 16.00: SKUP-leder Heidi Molstad Andresens åpningstale til SKUP-konferasen

Klokken 16.15: «Lekkasjer og talerstoler»
Siden 22. juli har politidokumenter flytt fritt i redaksjonslokalene og mediene har trykket ofrenes innerste tanker. Har mediene ødelagt for etterforskningen av terrorsaken? Og blir rettssaken mot Anders Behring Breivik en talerstol for en gal mann eller et bevis på rettsstatens viktigste prinsipper? Forsvarer Geir Lippestad møter politiadvokat Christian Hatlo, bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen, programdirektør Per Arne Kalbakk (NRK) og nyhetsredaktør Helje Solberg (VG)
Møteleder: Arill Riise (TV 2)

Klokken 17:30 Mannen som kostet Telenor milliarder
J. Gopi Khrishnan er årets journalist i India og står bak en massiv avsløring av korrupsjon i forbindelse med telelisenser i landet. Khrishans avsløringer har kostet vårt Telenor mellom fire og tolv milliarder kroner. Møteleder: Steinar Mediaas (NRK)
Obs: Seminaret går på engelsk

Klokken 19:00 Bør vi straffe pressen ?
I kjølvannet av Klomsæth-saken tok Riksadvokaten til orde for å straffeforfølge medier som publiserer informasjon etter brudd på taushetsplikten. Må vi bruke domstolene for at pressen skal skjerpe seg eller er riksadvokatens tanker totalitære og farlige? Med blant andre: Førstestatsavokat Lasse Qvigstad. Programleder: Anne Grosvold (NRK)

Klokken 21.30 Trygdekontoret SKUP-spesial
Trygdesjef Thomas Seltzer og hans saksbehandlere tar et oppgjør med snørrhovne gravejournalister.

Lørdag 24. mars


09:00 Kontroversielle metoder: David mot Goliath

220 personer mistet jobben etter telefonhackingskandalen i News of The World. På SKUP møtes en av de tidligere ansatte og hans bøddel.
Tom Latchem var tv-redaktør for News of The World inntil avisen ble nedlagt. David Leigh er graveredaktør i The Guardian og sto sentralt i avisens dekning av skandalen som førte til tidenes oppgjør med britisk tabloidjournalistikk.
Programleder: Kristoffer Rønneberg (Aftenposten)
Obs: Seminaret holdes på engelsk

10:30 BBC Panorama: Undercover Care

BBC Panorama fikk tips om grove overgrep mot psykisk utviklingshemmede på en institusjon. En reporter søkte jobb der, og filmet med skjult kamera over tid. Resultatet ble en oppsiktsvekkende dokumentarfilm, en stengt institusjon og flytting av pasientene. Med redaktør Tom Giles og produsent Joe Plomin (BBC)
Obs: Seminaret går på engelsk

12:00 Terrorangrepene: Dagene derpå
Holdt norske medier tilbake informasjon og saker etter terrorangrepene 22.juli? Greide journalistene å være kritiske mot myndighetene eller ble de blendet av sorgen og løftene om mer åpenhet? IJ-forsker Ivar Andenæs legger frem de første resultatene av sin gransking og redaktørene innrømmer at de ikke fortalte alt. Med Gunnar Stavrum (Nettavisen), Hilde Haugsgjerd (Aftenposten), Per Arne Kalbakk (NRK),
Møteleder: Anne Grosvold (NRK)

14:00 Kontroversielle metoder: Guttestreker eller storpolitikk
2011 ble av mange sett som «hackerens år». Hacktivister - hackere som bruker onlineverdenen som arena for sin aktivistvirksomhet - har satt multinasjonale konserner, NATO, CIA, FBI og andre lands myndigheter på hodet. Hackerne spilte også en vesentlig rolle under den arabiske våren. I Norge hacket hackergruppen Noria dessuten twitter- og epostkontoene til Anders Behring Breivik etter terrorangrepene 22. juli.
Møteleder: Kjetil Stormark

15:30 Spionen som ble skjøvet ut i kulda
Den tidligere MI5-agenten Annie Machon avslører det indre livet i britisk etterretningstjeneste, der hun mener mordkonspirasjoner, løgn og svik setter hele nasjoners sikkerhet i fare. Hun forteller også om medias rolle midt oppe i det hele. Hva gjorde egentlig britiske medier i Shayler-affæren – og hva burde de ha gjort?
Obs: Seminaret holdes på engelsk

Klokken 19.00 SKUPs gallamiddag med utdeling av SKUP-prisen

Søndag 25. mars

10:30  Hvordan kan og bør lekkere, journalister og varslere samarbeide?
Amerikanske myndigheter mener Wikileaks har satt en rekke sivilpersoner i livsfare med sine lekkasjer, og har fått støtte av både mennekserettsorganisasjoner og journalister verden over. Fra å bli hyllet av leserne i Times Magazine til årets navn, holder mange journalister nå en armlengdes avstand både til Julian Assange og Wikileaks. Flere hevder sågar at vi ikke lenger trenger varslernettsteder, og at ”gamlemåten” med overlevering av hemmeligstemplede dokumeter til journalister er mer enn god nok. Det mener ikke varsler og tidligere MI5-agent Annie Machon. På SKUP deltar hun i debatten om hvordan lekkere, journalister og varslere kan og bør samarbeide. I panelet sitter også den islandske åpenhetsakvitisten Smari McCharty og Kristinn Hrafnsson fra Wikileaks.
Møteleder: Kristoffer Rønneberg (Aftenposten)
Obs: Seminaret går på engelsk