SKUP-2008 i Tønsberg

Adressen for landets mest kritiske hotellgjester blir også neste år Tønsberg. Du kan likegodt merke av datoene i kalenderen og snakke pent med sjefen.

Jan Gunnar Furuly, 13.09.2007 16:01

Quality Hotel Tønsberg blir arrangørhotell for SKUP-konferansen for fjerde gang. Foto: Choice Hotels.

SKUP-konferansen arrangeres i kjent terreng 11.-13. april neste år.

SKUP-konferansen kommer med stor grad av sannsynlighet til å trekke fulle hus i Tønsberg, til tross for at Quality Hotel Tønsberg har utvidet kapasiteten.

I fjor satte SKUP-deltagerrekord med over 650 påmeldte, og SKUP-leder Håkon Haugsbø blir ikke overrasket om rekorden sprekker i april neste år.

For de kritiske

- Nei, det skulle ikke forundre meg enda flere journalister kommer til Tønsberg neste år. Men det er ikke håp om deltakerrekord som driver SKUP-styret. Vi har fokus på innholdet i konferansen, på interessante og inspirerende foredrag. SKUP-konferansen skal være et samlingspunkt og metodisk løft for journalister som driver kritisk og undersøkende journalistikk.

Planleggingen av neste års konferanse startet før de siste deltakerne på årets konferanse hadde sjekket ut fra hotellet. Mange foredragsholdere fra inn- og utland har allerede takket ja til å komme til Tønsberg.

Metode-fokus

- Vi har analysert svarene fra deltakerundersøkelsen etter årets konferanse, og ser at en del ønsker et sterkere metodefokus på seminarene. Altså mindre paneldebatt og mer faglig og matnyttig utveksling. Det ønsket har vi tenkt å innfri, sier Haugsbø.

Neste år blir det fjerde gang SKUP-konferansen arrangeres i Tønsberg. Men det er ikke sikkert SKUP har kommet til landets eldste by for å bli.

- Nei, det er ikke sikkert. Valget falt på Tønsberg av to årsaker: Byen, og hotellet, er kjent terreng for oss. Vi vet hva vi får, og hotellet vet hva de får.

To konferanser

Dessuten skal vi arrangere en like stor konferanse på Lillehammer i september, som samler undersøkende journalister fra hele verden. Siden den globale konferansen og SKUP-arbeidet er rein dugnad uten én betalt arbeidstime, mente styret det var best å ikke eksperimentere med ukjente størrelser i det som trolig blir det travleste året i SKUPs historie, sier Haugsbø.