Nye Orderud-bevis på SKUP - avdekker han et nytt justismord?

Tore Sandberg legger frem nye og oppsiktsvekkende beviser på SKUP og kaster nytt lys over Orderud-drapene.

skup.no, 17.03.2009 15:50

SKUP og Tore Sandbergs graveteam er igjen klar for å bistå en utvalgt redaksjon. FOTO: William Edward Graham

 

 

 

 

 

Drapene på Orderud Gård er en av de mest omtalte kriminalsakene i Norge. Privatetterforsker Tore Sandberg har gransket etterforskningen, dokumentasjonen og åstedet de siste to årene på oppdrag for ekteparet Orderud. Han har funnet nye beviser som han mener er nok til at Gjenopptakelseskommisjonen bør åpne for å se på saken igjen.

 

- Jeg kommer til å legge frem noen av bevisene på årets SKUP-konferanse. Mine funn viser flere svakheter og feil ved politiets etterforskning. Jeg vil vente til fredag med å si noe mer om disse bevisene, men jeg mener de er oppsiktsvekkende, sier Tore Sandberg.

Tore Sandberg har avdekket flere grove justismord i Norge. Han har funnet en rekke alvorlige mangler og svakheter ved politiets etterforskning. Ekteparet ble dømt til 21 års fengsel for medvirkningen til drapene.

- Slik det ser ut nå kan hele dommen være feil og de to dømt på feilaktig grunnlag, forteller Tore Sandberg.

Også Veronica Orderud kommer til årets SKUP-konferanse. Hun har hele tiden hevdet sin uskyld, og mener hun ble forhåndsdømt i mediene. SKUP-styret mener derfor det er viktig at hun får gi sin versjon på landets største og viktigste journalistkonferanse.

- Vi tar ikke stilling til bevisene eller opplysningene som nå legges frem av Tore Sandberg. Vi mener likevel det er viktig at en av de dyktigste privatetterforskerne i Norge deler sine funn og arbeidsmetoder med landets gravejournalister. Vi har åpenbart noe å lære. Veronica Orderud har vi invitert fordi hun hevdet seg urettferdig forhåndsdømt i mediene. Hvis det kommer nye opplysninger som styrker hennes påstander er det viktig at hun kommer til orde på årets SKUP-konferanse, sier Eirik Veum, styremedlem i SKUP.

Tid og sted: Oseberg kulturhus, Quality Hotel Tønsberg, Ollebukta 3 Tønsberg, fredag klokken 16:15-17:00, samt under Late Night Show samme sted mellom 21:30 og 22:30.