Oppdateringer: Tre nye SKUP-seminar

Den siste uken er ytterligere tre seminar blitt lagt til programmet. Her er de siste oppdateringene.

Lars Nehru Sand, 19.03.2009 02:33

Fredag 16:15    Avdekker han et nytt justismord?

Tore Sandberg (Privatetterforsker) kjenner lukten av et nytt justismord. I Oseberg fredag kan du være vitne til at justismordjegeren forteller nye detaljer han mener setter hele Orderud-saken i et nytt lys. Mannen som lyktes med å frikjenne Fritz Moen og Per Liland, er nå engasjert av ekteparet Orderud. Sandberg mener aktoratet og en kritisk presse har gjort alvorlige feil i den mest omtalte krimsaken i moderne tid her til lands. Får han rett nok en gang? På SKUP får du påstandene fra Sanberg og analysen fra eksperter. Tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen og tidligere VG-journalist og forfatter
Frank Gander (Aftenposten.no) setter Sandbergs funn i et perspektiv. Programleder: Christine Præsttun (NRK)

Lørdag 15:30    Medier i krise: Milliardkutt og oppsigelser – Hva gjør vi?

Mediefesten er over, og det er ikke så mye som en kakesmule til overs. Mediekonsernene sliper sparekniven for å kutte til beinet, sluttpakkene fordeles og vikarene kastes på dør. Hva bør vi som yrkesgruppe frykte? Er det nå vi skal knytte neven og heve fanen? Audun Solberg (VG) er konserntillitsvalgt for alle Schibstedansatte. Cirka 400 av kollegaene hans må forlate arbeidsplassen i nær fremtid. Olav Mugaas tenker strategi for de viktigste regionavisene. I tillegg kommer eks-gravejournalist Jens M. Johansson (sluttpakke fra DN). Han håper gresset er grønnere der intet mediekonsern har ansvaret for vanningen. Og NJ-leder Elin Floberghagen mobiliserer snart til landsmøte for alle norske journalister. Har noen hørt henne stå på krava mot medieeierne?
Programleder: Lars Nehru Sand (NRK Nyheter)

Søndag 10:00    Lillebror døde på TV

Da 11 år gamle Mahmoud Masharawi døde på sykehus i Gaza, ble han filmet av storebror Ashraf’s TV-team. Den palestinske TV-produsenten bestemte seg for å dokumentere lillebrors død, likskue og begravelse. De sterke scenene ble vist på NRK Brennpunkt, som gransker drapet på den palestinske gutten under Israels krig i Gaza. Ashraf Masharawi forteller hvordan det er å dekke en krig når båren med din døende bror plutselig dukker opp foran kamera. NRK’s Anders Børringbo og Rune Ytreberg forteller hvordan de gransket Gaza-krigen. Fra Marienlyst.

Se hele programmet her