4 x Pulitzer til SKUP

Skrivebordende til Jo Becker og Walt Bogdanich formelig flommer over av priser og utmerkelser. De to lar sine fire Pulitzer-medaljer bli igjen i New York Times og kommer til SKUP.

Jens Egil Heftøy, 22.01.2010 12:39

Jo Becker og Walt Bogdanich kommer til SKUP for å fortelle hvordan du best håndterer kilder. (Foto: pulitzer.org)

Walt Bogdanich og Jo Becker arbeider til daglig i New York Times avdeling for undersøkende journalistikk. Begge har en lang og prisrik karriere bak seg.
Becker vant i 2008 Pulitzer-prisen for avsløringene av visepresident Dick Cheneys roller i forbindelse med krigen mot terror og makten han hadde over president George W. Bush. Becker og kollega Barton Gellman avslørte blant annet hvordan Cheney sørget for å få presidenten til å undertegne de omstridte dokumentene som fratok terrormistenkte muligheten til rettssaker.

Jo Becker har jobbet i New York Times siden 2007. Før dette jobbet hun for Washington Post, St. Petersburg Times, Concord Monitor og «MacNeil-Lehrer NewsHour». Foruten Pulitzeren fra 2008 har Becker også fått «Livingston Award» i 1998. Den gang for avsløringene av korrupsjon hos lokale myndigheter. Hun har også mottatt «the Selden Ring Award».

Deltakerne på SKUP og IJs graveskole får en egen forelesning med Jo Becker, før SKUP-konferansen. Det finnes fortsatt noen ledige plasser på graveskolen.


Walt Bogdanich er nestleder i New York Times gravegruppe. Han har intet mindre enn tre Pulitzer-priser. Den første i 1985 for avsløringene av juks med tester i medisinske laboratorier. Tjue år senere, i 2005, mottok han igjen Pulitzer-prisen og i 2008 fikk han sin foreløpig siste Pulitzer.

Bogdanich har bakgrunn som produsent for «CBS 60 Minutes», ABC News, Wall Street Journal, The Cleveland Press og The Plain Dealer.

På SKUP vil Walt Bogdanich og Jo Becker lære bort sine beste tips om kildebehandling. Hvordan du skal få kilden til å snakke. Dette er seminaret sjefen din ikke har råd til at du går glipp av.

Her melder du deg på SKUP 2010.