Graveskolen er i gang

Omkring 30 journalister har tjuvstartet SKUPs jubileumsfeiring. Som deltakere på SKUP og IJs graveskole stiller de skarpskodde når hordene inntar Tønsberg på fredag.

Jens Egil Heftøy, 16.03.2010 11:38

Graveskolen i forkant av SKUP-konferansen har i flere år vært et svært ettertraktet kurstilbud. Kurset, som er et samarbeid mellom SKUP og IJ, dypdykker i konkret journalistisk metode.

Det finnes en rekke eksempler på at elever på graveskolen har levert metoderapporter allerede til SKUP påfølgende år. Flere har også kommet tilbake som foredragsholdere på graveskolen og artikkelforfatteren gikk nesten rett fra skolebenken til jobben som SKUPs daglige leder.

Tirsdag formiddag møttes årets graveskolestudenter. Kurslederne André Verløy og Tord Nedrelid fra IJ har kofferten full av konkrete og nyttige gravetips. Frem til fredag blir det innføring i journalistisk metode, dataverktøy for undersøkende journalistikk, åpenhet og kurs i intervjuteknikk og kildekritikk.

Tidligere SKUP-vinnere kommer på rekke og rad som foredragsholdere de neste dagene. Først ut var Anders Sooth-Knutsen og Tora Bakke Håndlykken fra VG som vant SKUP-diplom for avsløringene av «Nakenprat» i fjor.

Foto: Ola Haram