Feil om alkoholforbud

TV2. no melder i dag at Arfan Bhatti fikk diktere alkoforbud under Late Night Show på årets SKUP-konferanse. –Det stemmer på ingen måte. Vi la ned forbud mot knuselig glass, ikke alkohol, sier Skup-leder Heidi Molstad Andresen.

21.04.2010 16:36

FOTO: MARTIN LERBERG FOSSUM

Det er talsmannen for den muslimske organisasjonen al-Hidayah, Qamar Ali, som sier til TV2 at Bhatti fikk diktere alkoholforbud under seansen.

Bhatti var som kjent invitert til SKUP for å utdype sin kritikk mot mediedekningen av ham. Debatten ble ledet av Anne Lindmo. Foruten Ali og Bhatti, var også Dagbladets Jon Olav Egeland med i panelet.

Glassforbud
- Det var et omfattende og strengt sikkerhetsopplegg knyttet til Bhattis deltakelse på konferansen. Av sikkerhetsmessige grunner, både for konferansens del og Bhattis del, ble Bhattis deltakelse holdt hemmelig helt fram til Bhatti dukket opp på scenen. Som en forlengelse av dette, innførte vi også forbud mot å ta med kopper, flasker og glass inn i salen. Det var ikke et alkoholforbud, men et forbud mot knuselige gjenstander som potensielt kunne brukes til å skade noen, sier Molstad Andresen.

SKUP-lederen presiserer at folk med kaffekopper også ble stoppet i døra, og at hotellbaren var åpen både før, under og etter Late Night Showet. De som ønsket det, hadde dermed anledning til å forlate salen for å slukke tørsten mens debatten pågikk.

Hun avviser med det Alis påstand om at SKUP innførte alkoholforbud fordi dette var et av de religiøse funderte premissene Ali og Bhatti satte for å delta på konferansen.

Styrt debatt
I innlegget hevder også Qamar Ali i følge TV2.no at Bhatti «stod åpent til å ikke bare komme med forslag, men til og med styre hele panelet, altså hvem som skulle sitte der, hva emnene skulle være, hvilken spørsmål som skulle stilles».

– Dette er bare vås. Å ha John Olav Egeland med i debatten er et bevis på at Ali ikke vet hva han snakker om, sier Eirik Veum, som var Late Night-ansvarlig.

– Ali, som hevder dette, kom sent inn i denne prosessen, to dager før konferansen startet. Og jeg hadde ikke noen samtaler med Ali om alkoholforbud. Det ble brukt mange argumenter, blant dem var Bhattis tanker om at alkohol ville være et forstyrrende element, at folk ikke ville høre etter hva han hadde å si. SKUP gjorde imidlertid sine egne vurderinger, og la altså aldri ned et alkoholforbud, men et forbud mot knuselige kopper og glass, sier Veum.

I innlegget hevder også Qamar Ali i følge TV2.no at Bhatti «stod åpent til å ikke bare komme med forslag, men til og med styre hele panelet, altså hvem som skulle sitte der, hva emnene skulle være, hvilken spørsmål som skulle stilles». Det som ikke nevnes av TV2, er at Ali i det samme innlegget forklarer sine muslimske brødre at ”premissene” de hadde satt for debatten ikke ble fulgt, og at det derfor beklageligvis ble mye prat om Bhattis fortid.

- På meg kan det virke som om Qamar Ali og Arfan Bhatti har måttet tåle kritikk fra det muslimske miljøet for i det hele tatt å ha deltatt på SKUP. Innlegget hans bærer preg av forsøk på bortforklaring. Han unnskylder seg også til dem som måtte føle seg krenket av deres tilstedeværelse på konferansen, sier Molstad Andresen.

LES HELE ALIS INNLEGG HER:
http://islam.no/forum/forum_posts.asp?TID=15832