Har du gjort et SKUP?

15. januar er innsendingsfristen for kandidater til den prestisjetunge SKUP-prisen 2010.

Jens Egil Heftøy, 03.12.2010 12:10

Leder for SKUP-juryen Thor Woje

- Alle står fritt til å nominere kandidater til prisen, men det er et krav at forslagsstilleren eller journalistene bak arbeidet dokumenterer jobben i form av en metoderapport. Det journalistiske arbeidet må ha vært publisert i 2010, eller være en del av en utvikling knyttet til tidligere publiserte arbeider, sier SKUP-leder Heidi Molstad Andresen.

Innsendingsfristen for metoderapporter er 15. januar. 

Her kan du lese reglene for innsending av metoderapporter, krav til dokumentasjon og så videre.

Ved skriving av rapportene er viktig å legge seg på minne at rapportene vil bli publisert i sin helhet på skup.no etter prisutdelingen på neste års SKUP-konferanse.

- Vær nøye
SKUP-juryen har ladet batteriene siden konferansen i mars og er klar til å ta fatt på det svært så omfattende arbeidet på nyåret.

- Det bedrives fortsatt mye god journalistikk rundt om i mediene, og juryen håper på bred og god deltakelse også i år i kampen om SKUP-heder. Juryarbeidet er krevende, derfor ber vi alle om å lage metoderapporten etter de retningslinjene som gjelder. Det gir juryen det beste grunnlaget for å vurdere innsendte prosjekter, sier juryleder Thor Woje.

Til SKUP-prisen for 2009 ble det innsendt 50 metoderapporter. Alle metoderapportene kan du lese her. I løpet av vinteren vil samtlige metoderapporter fra den første prisutdelingen i 1992 og frem til i dag være tilgjengelig på nettsidene. Det gjør skup.no til en historisk gullgruve over journalistisk arbeidsmetodikk.

SKUP-prisen er den mest prestisjetunge journalistprisen i Norge. Prisen er en ren metodepris og tildeles det prosjektet som har utvist den beste journalistiske arbeidsmetoden. Juryen legger mindre vekt på konsekvensen som det journalistiske arbeidet har fått. Det er dermed ikke slik at det nødvendigvis er de største avsløringene som mottar SKUP-pris. Historien viser at det er betydelig spredning i prosjektene som er tildelt pris eller diplom.

De sju som skal bruke vinterkveldene til å lese metoderapporter er juryleder Thor Woje (Romerikes Blad), Kari Aarstad Aase (VG), Svein Brurås (Høgskulen i Volda), Anne Hovden (Bergens Tidende), Egil Sundvor (NRK), Line Noer Borrevik (Stavanger Aftenblad) og Ingvild Jensen (TV2).

Takk til juryen
Sundvor, Borrevik og Jensen er nye i juryen og overtar etter Lars Kristiansen (NRK), Ida Grieg Riisnæs (Dagens Næringsliv) og Anne Berit Bjørken (Adresseavisen).

- Juryarbeidet er en stor og krevende oppgave, og SKUP-styret er svært glade for å nok en gang å ha rekruttert et lag med så kompetente folk. Vi sender en stor takk til de avtroppende medlemmene og deres forståelsesfulle arbeidsgivere for innsatsen – og ønsker den nye juryen lykke til med vinterens arbeid, sier SKUP-leder Heidi Molstad Andresen.