Her er årets tre diplomvinnere

Dagbladet dro hjem to av tre Skup-diplomer. 

skup.no, 16.03.2013 23:22

Foto: Brian Cliff Olguin / SKUP 

Dagens Næringslivs prosjekt «Dopingmafiaen» fikk Skup-prisen for 2012. I tillegg til det høythengende prisen ble det i år delt ut tre diplomer.

Last ned høyoppløselige bilder (vedlagsfritt) og juryens begrunnelser for alle vinnerne nederst i saken.

Årets diplomer gikk til:

 

  • Dagbladets prosjekt «Selvforsvar og gamle venner»

 

- Dette var en enorm glede og lettelse. Jeg har vært på mange «Slik gjorde vi det»-seminarer på SKUP, og tenkt at vi ikke kom til å nå opp på diplomnivå. Jeg skjønte tidlig at Lysbakken-saken var en knallsak, men det tok tid før det ble skikkelig rabalder og andre medier hang seg på. Det beviser hva tålmodighet betyr i denne bransjen, sier en svært glad Tore Bergsaker i Dagbladet til skup.no.

 

  •  Bergens Tidendes «Spillet om klimakronene»

– Dette var stor stas! Når det var så mange gode prosjekter, er det stort å få dette diplomet. Klimakvoter er jo ikke det mest åpenbart publikumsvennlige, men at vi har greid å lage et journalistisk arbeid som har blitt lagt merke til er topp. Dette setter vi pris på, sier Eystein Røssum til skup.no.

– - Vi jobber jo i en avis med en veldig liten utenriksavdeling, det er vel kun Atle (Andersson). Det at denne databasen kan komme andre til glede, både journalister og andre, det er veldig gledelig, sier Røssum. 

  • Dagbladets «Nerdrum-saken»

– Jeg er utrolig glad for prisen, og veldig stolt av arbeidet vi har lagt ned. Det er utrolig gøy at en kulturredaksjon kan nå opp i konkurransen med de tyngste i gravemiljøene i landet. Prosjektet har vært en inspirasjon for vår avdeling, og jeg håper det kan være til inspirasjon for andre kulturredaksjoner. Jeg håper de graver seg til bunns selv, sier Anders Fjellberg til skup.no.

– Utrolig morsomt å få en slik anerkjennelse for jobben vi har gjort, sier Peder Ottosen.

Ottosen er for øvrig 27 år og vinner sitt andre SKUP-diplom i år. Det første vant han som student ved Høgskolen i Volda.