Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP) har som formål å inspirere til undersøkende journalistikk i norske medier.
 

Web-redaksjon:
Web-ansvarlig:
Jan Gunnar Furuly

Medarbeidere:

Jan Gunnar Furuly (Styreleder)
Jens Egil Heftøy (Sekretariatsleder)

SKUP
Postboks 8745 Youngstorget
0028 Oslo

Tlf: 22053973

Org.nr: 977291836
 

 
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 2013
Her er juryens begrunnelse for tildeling av SKUP-prisen og diplomene for 2013. Prisen dette året ble delt mellom Ingunn Røren, Ingrid Fredriksen og Anne Hovden i Bergens Tidende for «Jannes historie» og Linn Kongsli Hillestad, Espen Sandli og Ola Strømman i Dagbladet for «NullCTRL».
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 2012
Her er juryens begrunnelse for tildeling av SKUP-prisen og diplomene for 2012. Prisen dette året gikk til Lars Bache Madsen, Knut Gjernes, Stig Tore Laugen og Mikaela Berg i Dagens Næringsliv «Dopingmafiaen».
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 2011
Her er juryens begrunnelse for tildeling av SKUP-prisen og diplomene for 2011. Prisen gikk dette året til Kjetil Sæter og Gøran Skaalmo i Dagens Næringsliv for «Pengebingen».
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 2010
Her er juryens begrunnelser for tildelingen av SKUP-prisen og diplomene for 2010. Prisen gikk dette året til Steinar Figved, Robin Idland Krüger og Asbjørn Øyhovden i TV 2 for prosjektet «Eldrebløffen»
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 2009
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen for 2009. Prisen gikk dette året til Gøran Skaalmo og Trond Sundnes, Dagens Næringsliv, for «Under radaren».
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 2008
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen for 2008. Prisen gikk dette året til Kjersti Knudssøn og Synnøve Bakke, NRK Brennpunkt, for «Mitt skip er lastet med».
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 2007
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen for 2007. Prisen gikk dette året til Morten Hofstad, Finansavisen, for «Terra og kommunene».
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 2006
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen for 2006. Prisen gikk dette året til Tormod Strand, NRK Dagsrevyen, for «Klasevåpen».
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 2005
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen for 2005. Prisen dette året ble delt mellom Anne Hafstad, Siri Gedde-Dahl og Alf Endre Magnussen, Aftenposten, for «Vannverkskandalen på Romerike» og Synnøve Bakke og Kjersti Knudssøn, NRK Brennpunkt, for «Kvikksølvjentene og kvikksølvbarna»
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 2004
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen for 2004. Prisen gikk dette året til Rune Ytreberg, NRK Troms og Svein Bæren, NRK Brennpunkt, for «Rovfiskerne».
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 2003
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen for 2003. Prisen gikk dette året til Rolf J. Widerøe og Tor Strand, VG, for «Lucia-stiftelsen».
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 2002
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen for 2002. Prisen gikk dette året til Bjørn Olav Jahr, Kapital, for «Finance Credit-skandalen».
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 2001
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen 2001. Prisen ble dette året delt mellom Trond Sundnes, VG, for «UDI-skandalene» og Eskil Engdal, Knut Gjernes og Erik Tumyr, Dagens Næringsliv, for «Sertifikat-saken».
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 2000
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen 2000. Prisen gikk dette året til Anne Hafstad, Aftenposten, for «Dexamin-saken».
» les mer
Juyens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 1999
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen 1999. Prisen gikk dette året til Pål Enghaug, Wenche Harbo, John Hultgren og Alf Endre Magnussen, Aftenposten, for «Wikborg og værrapporten om Gardermoen. To historier om ny flyplass».
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 1998
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen 1998. Prisen ble dette året delt mellom Alexander Øystå og Lars-Erik Nygaard, VG, for «Norges siste fiende» og Kjetil Stormark, Arbeiderbladet og VG, for «Bouchiki-saken».
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 1997
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen 1997. Prisen gikk dette året til Gøran Skaalmo, Ingun Spetalen, Knut B. Steen og Jarle Aabø, Dagens Næringsliv, for «NAT-affæren»
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 1996
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen 1996. Prisen gikk dette året til Trond Nygard-Sture, Bergens Tidende, for «Nerheim-saken».
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 1995
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen 1995. Prisen gikk dette året til Helje Solberg, VG, for «AUF-skandalen».
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 1994
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen 1994. Prisen gikk dette året til Oddvar Kristoffersen, Fremover, for «Teknisk svikt i Værøy-ulykken» og «Jagerfly i Vassdalen». Dette året fikk også Frilansjournalist Tore Sandberg og Geir Imset, Dagens Næringsliv, SKUPs spesialpris for henholdsvis «Liland-saken» og «Airbus-saken».
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 1993
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen 1993. Prisen gikk dette året til Per Anders Johansen, NRK Dagsnytt, for «Serbia-saken»
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 1992
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen 1992. Prisen gikk dette året til Arne O. Holm, Dagbladet, for «Kraby-saken»
» les mer
Juryens begrunnelse SKUP-pris og diplomer 1991
Her er juryens begrunnelse for pris og diplomer i konkurransen om SKUP-prisen for 1991. Prisen gikk dette året til Harald Stanghelle, Aftenposten, for «Mossad-saken» og Alf. R. Jacobsen for «Iskyss».
» les mer
SKUP-prisen

Norsk presses pris for undersøkende journalistikk. Her får du en oversikt over tidligere SKUP-priser og SKUP-diplomer.
» les mer